foto: AP/Scanpix
Dominikānā sašauj beisbola zvaigzni Davidu Ortisu
Beisbola leģenda Davids Ortiss.
Sporta zvaigznes
2019. gada 10. jūnijs, 14:41

Dominikānā sašauj beisbola zvaigzni Davidu Ortisu

Jauns.lv / LETA

Trīskārtējais beisbola Pasaules sērijas čempions un bijusī Bostonas "Red Sox" zvaigzne Davids Ortiss svētdien tika sašauts Dominikānas Republikas Santodomingo pilsētas centrā.

Šāvējs esot atradies uz motocikla un raidītā lode trāpījusi beisbolistam mugurā, cauršaujot arī vēdera dobumu, telekanālam CNN vēstīja vietējās Policijas runasvīrs Fēlikss Durans Mehija.

Ortiss tika nogādāts tuvējā slimnīcā, kurā viņš pārcieta veiksmīgu operāciju, ESPN informēja sportista tēvs.

"Davida ģimene ir apstiprinājusi, ka ar viņš tika ievainots muguras apakšējā daļā, kā arī vēderā," "Red Sox" vēstīja savā "Twitter" kontā.

Apšaudē cieta vēl divi cilvēki un viens no tiem esot bijis Dominikānas televīzijas reportieris Žuēls Lopess, kurš tobrīd atradās kopā ar 43 gadus veco beisbolistu, ESPN ziņoja vietējās policijas direktors.

Pagaidām vēl noris izmeklēšana, lai noskaidrotu, kurš ir bijis patiesais šāvēja mērķis.

Tikmēr vairāki bijušie Bostonas un citu klubu beisbolisti sociālajos medijos, kā arī personīgi Ortisam vēlējuši veiksmīgu atveseļošanos.

"Mana sirds ir mierīga, zinot, ka tu esi prom no briesmām. Tu esi spēcīgs vīrs, un es nevaru sagaidīt, kad atkal dzirdēšu tavu balsi," sociālajā vietnē "Twitter" rakstīja Pedro Martiness, kurš savulaik bija dominikāņa komandas biedrs.

"Veseļojies. Es aizlūgšu par tevi," "Twitter" vēstīja Ņujorkas "Yankees" spēlētājs Nestors Kortess juniors.

Ortiss Amerikas beisbola līgā (MLB) aizvadīja 20 sezonas, kuru laikā desmit reizes tika izvēlēts dalība Visu zvaigžņu spēlei. Pirmos piecus gadus viņš nospēlēja Minesotas "Twins" rindās, bet 2003.gadā Ortiss kļuva par "Red Sox" spēlētāju. Savukārt karjeru viņš noslēdza pirms trim gadiem.

Dominikānis karjeras laikā nospēlēja 2408 spēles, kurās izcēlās ar 541 "homerun" jeb spēja raidīt bumbiņu pāri laukuma robežām. 2004. gadā viņš palīdzēja Bostonas vienībai izcīnīt pirmo Pasaules sērijas titulu 86 gadu laikā, un togad Ortisu arī atzina par MLB vērtīgāko spēlētāju.

Ar "Red Sox" MLB turnīrā viņš triumfēja arī 2007. un 2013. gadā.