foto: LETA
Gailītis: otrajā puslaikā spēlētāji labi pieturējās pie spēles plāna
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.
Basketbols
2019. gada 14. maijs, 23:34

Gailītis: otrajā puslaikā spēlētāji labi pieturējās pie spēles plāna

Jauns.lv / LETA

Otrajā puslaikā "VEF Rīga" basketbolisti pašaizliedzīgi nocīnījās un labi pieturējās pie spēles plāna, kas arī bija atslēga uzvarai pret "Ventspili", teica rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē "VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 98:90 (21:21, 18:24, 34:19, 25:26) pieveica "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 3-1.

"Abi puslaiki bija atšķirīgi. Aizsardzība sākumā bija pārāk pasīva. Mums un arī viņiem bija diezgan daudz metienu un arī labs procents tālmetienu realizācijā," gandarīts bija Gailītis. "Visu cieņu spēlētājiem par pašatdevi, īpaši otrajā puslaikā. Puiši aktīvi nocīnījās un labi pieturējās pie spēles plāna."

Vēl pēc pirmā puslaika "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 39:45.

"Sākumā nospēlējām nepareizi. "Ventspils" labi saprot basketbolu, un atļāvām pārāk daudz spēlēt un izdarīt metienus. Pēc puslaika bija korekcijas, un nospēlējām labāk spēles beigu daļā," izteicās Gailītis.

Lielisku sniegumu "VEF Rīga" sastāvā otrajā puslaikā demonstrēja Glens Kouzijs, kurš realizēja vairākus svarīgus tālmetienus, bet maču noslēdza ar 26 punktiem.

"Mēs no viņa šova iegūstam enerģiju, bet vairāk tas ir priekš skatītājiem. Ja pie reizes izdodas gūt punktus un spēle vedas, tad ir labi," par Kouzija atraktivitāti teica Gailītis.

"VEF Rīga" galvenais treneris arī norādīja, ka šāds spēļu ritms - viena spēle trīs dienās - ir pateicīgs formāts.

"Ir svaigāki spēlētāji. Lielākas pauzes starp spēlēm paaugstina spēles kvalitāti. Daži basketbolisti spēlē vidēji 30 minūtes mačā, un visi grib redzēt kvalitatīvu spēli, tāpēc atjaunošanās laiks ir ļoti būtisks," uzskata Gailītis.

Tikmēr "VEF Rīga" basketbolists Artūrs Ausējs sacīja, ka komanda šai cīņai labi noskaņojusies.

"Pirmais puslaiks bija smagnējāks, bet otrajā treneris mūs pamodināja. Sākām spēlēt agresīvāk, izdarījām vairākus metienus," apmierināts bija Ausējs. "Iemetām ne pārāk vieglus metienus, un tas pagrūda komandu uz priekšu. Soliņš bija iekšā spēlē - daudz emociju."

Šajā spēlē redzams bija arī "VEF Rīga" veterāns Kristaps Janičenoks, kurš pēc šīs sezonas grasās likt punktu basketbolista karjerai.

"Kristaps visiem palīdz ar klātbūtni vien, arī ar kādu skarbāku vārdu. Viņš arī labi motivē. Noteikti jūtam viņa klātesamību. Ja kaut kas var palīdzēt, Kristaps noteikti neklusēs un pateiks īstos vārdus," par komandas biedru teica Ausējs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers atzina, ka viņa vadītā komanda neveiksmīgi aizvadījusi trešo ceturtdaļu.

"Nokritās koncentrācijas līmenis. Ja gribam cīnīties par uzvarām, nevaram to pieļaut. Nedrīkst ielaist 34 punktus vienā ceturtdaļā," pikts bija Štelmahers. "Šodien Kouzijs parādīja labu spēli. Vajadzēja uzvarēt iepriekšējās cīņas un paņemt, kas bija jāpaņem, tad šodien nekas nebūtu jārēķina."

"Trešajā ceturtdaļā bijām brīvi, bet netrāpījām metienus. Sākām kaut ko izdomāt. Vairākās epizodēs mēģinājām improvizēt un beigās nospēlējām neprecīzi. Nokavējām aizsardzībā, un "VEF Rīga" to labi izmantoja - spēlēja agresīvāk un pamainīja taktiku, turklāt viņi bija ātrāki un labāki kustībā. Pagājušajā spēlē "VEF Rīga" spieda zem groza, šodien nospēlēja aktīvāk citos aspektos, kā arī labi realizēja metienus," pretinieku pārākumu uzskaitīja Štelmahers.

Nākamā spēle notiks piektdien Ventspilī, turklāt jau tajā rīdzinieki var nodrošināt čempiontitulu. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 19. un 21.maijā.