foto: AP/Scanpix
''Clippers'' veic iespaidīgu atspēlēšanos un izlīdzina rezultātu sērijā pret ''Warriors''
Basketbols
2019. gada 16. aprīlis, 09:23

''Clippers'' veic iespaidīgu atspēlēšanos un izlīdzina rezultātu sērijā pret ''Warriors''

Jauns.lv / LETA

Losandželosas "Clippers" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē izbraukumā atspēlēja 31 punkta deficītu un ar rezultātu 135:131 (25:33, 25:40, 44:35, 41:23) uzvarēja iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Vēl otrā puslaika ievadā "Warriors" atradās vadībā ar 94:63, tomēr viesi no Losandželosas spēja lauzt cīņas gaitu un ar pašaizliedzīgu cīņu uzvarēja maču.

Līdz šim vēl neviena NBA komanda izslēgšanas turnīra vēsturē viena mača laikā nebija atspēlējusies no tik liela deficīta.

"Es teicu puišiem, ka šo spēli uzvarēsim. Biju godīgs: "Nezinu, kā to izdarīsim, bet saglabājiet cīņassparu un esiet vienoti." Tāda ir mūsu komandas identitāte. Atradām ceļu, kā uzvarēt šo spēli," pēc cīņas gandarīts bija "Clippers" galvenais treneris Doks Riverss.

"Warriors" šajā spēlē zaudēja arī Demarkusu Kazinsu, kurš cīņas pirmajās minūtēs, skrienot pēc bumbas, guva kājas traumu. Lai arī padziļinātas pārbaudes vēl tiks veiktas, savainojums tiek uzskatīts par nopietnu un viņam "play-off" jau varētu būt beidzies.

"Clippers" sastāvā ar 36 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās no rezervistu soliņa nākušais Lū Viljamss, kamēr 25 punkti un desmit atlēkušās bumbas vēl vienam rezervistam Montrezlam Herelam.

Savukārt "Warriors" rindās 29 punktus iemeta Stefans Karijs, bet 21 punkts Kevinam Durantam, kurš pirmajā šo komandu divcīņā tika izraidīts no arēnas.

Nākamās divas spēles komandas aizvadīs jau Losandželosā.