foto: AP/Scanpix
NBA superzvaigzne Karijs godina Andri Biedriņu; latvietis viņam atbild ne visai pieklājīgi. VIDEO
Andris Biedriņš un Stefans Karijs kopā nospēlēja četras sezonas.
Basketbols
2019. gada 3. aprīlis, 10:32

NBA superzvaigzne Karijs godina Andri Biedriņu; latvietis viņam atbild ne visai pieklājīgi. VIDEO

Jauns.lv

Viens no pēdējo gadu pasaules labākajiem basketbolistiem, trīspunktu metienu karalis Stefans Karijs neaizmirst sev tuvus cilvēkus pat tad, kad viņu ilgāku laiku nav tuvumā.

Viens no Latvijas visu laiku labākajiem basketbolistiem Andris Biedriņš otrdien, 2. aprīlī, svinēja savu 33 dzimšanas dienu. Jēzus vecuma sasniegšanu Andrim piefiksēja arī viņa kādreizējais komandas biedrs un labs draugs Stefans Karijs, kurš uz maču pret Denveras "Nuggets" ieradās tērpies ar Biedriņa kreklu mugurā. 15. numurs Goldensteitā vienmēr atgādinās par latviešu basketbolistu.

Karijs NBA sāka spēlēt no 2009./10. gada sezonas gadu pēc tam, kad latvietis aizvadīja savu karjeras labāko sezonu ar vidēji spēlē gūtiem 11,9 punktiem un vidēji izcīnītām 11,2 atlēkušajām bumbām. Biedriņš ātri vien kļuva par vienu no Karija labākajiem draugiem komandā.

Stefans Karijs uz pēdējā piecām NBA regulārās sezonas mājas spēlēm ierodas tērpies dažādu bijušo vai esošo Goldensteitas "Warriors" kreklos. Tādējādi viņš izrāda pateicību par to, ko šie cilvēki paveikuši organizācijas labā. Šodien bija pienākusi zoss (Andra Biedriņa iesauka, angliski - goose) kārta, kurš ir viens no tiem, kas daudz paveikuši "Warriors" komandas attīstībai.

"Es cienu tos puišus, kuri mūsu arēnā paveica vairākas lieliskas lietas. Mēs viņus respektējam, jo viņi mums pavēra durvis un radīja to atmosfēru, kas ir šobrīd - to izveidoja Beirons Deiviss, Stīvens Džeksons, Džeisons Ričardsons, mans čoms Andris Biedriņš. Viņi šeit ir leģendas," neslēpa Karijs.

No nākamās sezonas “Warriors” pārcelsies uz jaunu arēnu Sanfrancisko, tāpēc šīs ir kā atvadas no leģendāras "Oracle" arēnas. 

Vēlāk Stefans Karijs savā "Instagram" kontā ielika Andra Biedriņa atbildi par to, ka slavenais basketbolists uzvilcis kreklu ar viņa numuru.

Biedriņš sacīja, ka Karija piestāv viņa krekls un cer ātrāk satikties ar savu draugu, bet video sākumā un beigās piemetina kādu savstarpēju joku ne visai literārā krievu valodā.

"Izskaties lieliski tajā kreklā, puis! Ceru tevi drīz satikt," teica latvietis.

Pašā spēlē Rietumu konferences vadošo komandu duelī iepriekšējo divu gadu NBA čempione Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar rezultātu 116:102 (30:24, 29:19, 27:21, 30:38) pārspēja Denveras "Nuggets", tādējādi teju nodrošinot pirmo pozīciju un sava laukuma priekšrocības vismaz līdz izslēgšanas turnīra konferences finālam. Karijs šo spēli noslēdza ar iemestiem pieciem tālmetieniem 17 punktiem, kamēr mājinieku rindās rezultatīvākais bija Demarkuss Kazinss - 28 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Savukārt "Nuggets" vienību no zaudējuma neglāba Džamala Mareja 17 punkti. Denveras komandai šis bija jau trešais zaudējums pēdējo četru maču laikā.