foto: TASS/Scanpix
Indrašim un Daugaviņam rezultatīvas piespēles Maskavas komandu derbijā
2019. gada 11. februāris, 23:18

Indrašim un Daugaviņam rezultatīvas piespēles Maskavas komandu derbijā

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucēji Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš pirmdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm savstarpējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" Krievijas galvaspilsētas komandu derbijā viesos ar rezultātu 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) sagrāva Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto "Spartak".

Uzvarētājiem ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vadims Šipačovs.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Tikmēr Daugaviņš nospēlēja 15 minūtes un 38 sekundes, veikdams vienu metienu pa vārtiem un tikdams pie divām soda minūtēm, bet Karsums 11 minūtēs un 13 sekundēs veica vienu metienu, pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Indrašis šosezon 50 spēlēs izcēlies ar 14 vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, savukārt Daugaviņš 56 mačos guvis 13 vārtus un veicis 23 rezultatīvas piespēles, kamēr Karsums 51 cīņā atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Citā mačā zaudējumu cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 1:4 (1:3, 0:1, 0:0) piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai.

Kuldam mačs noslēdzās priekšlaicīgi, jo četras minūtes pirms pamatlaika beigām viņš saņēma sitienu ar nūju pa seju.

Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un veica trīs spēka paņēmienus. Kulda šosezon 57 spēlēs guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr nelabvēlīgi Rīgas "Dinamo" komandai noslēdzās mačs, kurā "Soči" savā laukumā divu Latvijas vienības sāncenšu cīņā ar 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz" hokejistus, tādējādi rīdziniekiem pirmdien neizdosies atgriezties "play-off" zonā.

Citā mačā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar Sandi Ozoliņu treneru kolektīvā viesos ar 5:6 (1:1, 3:4, 1:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 94 punktiem 56 mačos ir Maskavas CSKA, kas par punktu apsteidz Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 82 punktiem 58 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par sešiem punktiem atpaliek 56 mačus aizvadījusī vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Piektā ar 67 punktiem 57 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 64 punktiem 58 spēlēs ir Maskavas "Spartak".

Devītā ar 54 punktiem 57 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē četrus punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 44 punktiem 58 cīņās ir Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 89 punkti 58 mačos, bet tai ar 79 punktiem seko Astanas "Baris", kamēr 77 punkti ir Kazaņas "Ak Bars" un Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr 11.vietā ar 47 punktiem 57 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.