foto: Edijs Pālens/LETA
Ojārs Siliņš pievienojies "Ventspils" pretiniecei FIBA Čempionu līgā Avelīno "Sidigas"
Siliņš šosezon Itālijas A sērijā astoņās spēlēs vidēji 22 minūtē guvis 7,4 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas.
Basketbols
2019. gada 23. janvāris, 13:56

Ojārs Siliņš pievienojies "Ventspils" pretiniecei FIBA Čempionu līgā Avelīno "Sidigas"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš līdz šīs sezonas beigām pievienojies Itālijas augstākās līgas klubam Avelīno "Sidigas", kas ir Latvijas čempiones "Ventspils" konkurents Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa, "Sidigas" šosezon saskārusies ar finansiālām problēmām, tāpēc tai parādu dēļ pagaidām liegtas tiesības reģistrēt jaunus spēlētājus. Kā iepriekš vēstīja portāls "Orticalab.it", šobrīd reģistrācijas aizlieguma dēļ viņam nav tiesību piedalīties komandas spēlēs.

Tuvākajā laikā gan šim aizliegumam vajadzētu beigties, jo "Sidigas" plāno vēl citus sastāva pastiprinājumus.

Pašlaik 25 gadus vecais Siliņš pirms tam no oktobra līdz decembrim spēlēja citā Itālijas klubā Triestes "Alma", uzspēlējot kopā arī ar latvieti Artūru Strautiņu, tomēr par tālāku sadarbību puses nevienojās.

Siliņš šajā sezonā Itālijas A sērijā astoņās spēlēs vidēji 22 minūtē guvis 7,4 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā latvietis pārstāvēja Trento "Dolomiti Energia" komandu, kuras sastāvā kļuva par Itālijas vicečempionu.

Siliņš savu profesionāļa karjeru iesāka tieši Itālijā, jo jau kopš 15 gadu vecuma viņš bija A sērijas kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012.gada. Savukārt 2016./2017.gada sezonā latvietis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Bonnas "Telekom Baskets".

2013.gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014.gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Zīmīgi, ka "Grissin Bon" sistēmā skolojās arī Strautiņš, līdz ar to abi latvieši atkal uz laiku apvienoja savus spēkus.

"Sidigas" ar 11 uzvarām 16 spēlēs Itālijas čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr FIBA Čempionu līgā 12 mačos guvusi septiņus panākumus un arī ir trešā. Pēdējā grupu turnīra kārtā tai būs jāspēkojas tieši ar "Ventspili".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās