foto: EPA/Scanpix
Melnkalnes klubs Podgoricas "Budučnost VOLI" negaidīti Eirolīgas mačā uzvar Madrides "Real"
Madrides komandā rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Serhio Ļuļs.
Basketbols
2019. gada 18. janvāris, 22:24

Melnkalnes klubs Podgoricas "Budučnost VOLI" negaidīti Eirolīgas mačā uzvar Madrides "Real"

Jauns.lv / LETA

Pie ļoti negaidītas uzvaras ULEB Eirolīgā basketbolā piektdien tika Melnkalnes klubs Podgoricas "Budučnost VOLI", kas savā laukumā ar rezultātu 73:60 (19:15, 17:13, 20:20, 17:12) pieveica pašreizējo turnīra čempioni Madrides "Real" no Spānijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvarētāju sastāvā ar 14 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās divkārtējs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Noriss Kols, kurš šo sezonu uzsāka finansiālu problēmu māktajā Itālijas klubā Avelīno "Sidigas", bet 12 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Kotijs Klārks.

Savukārt Madrides komandā rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Serhio Ļuļs.

Podgoricas klubs pamanījās izcīnīt diezgan drošu uzvaru, jo "Real" uz īsu brīdi vadībā izvirzījās tikai pirmajā ceturtdaļā.

Vienai no vājākajām turnīra komandām "Budučnost VOLI" šī bija tikai piektā uzvara šīs sezonas ULEB Eirolīgā.

Tikmēr zaudējumu piektdien piedzīvoja Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas izbraukumā ar rezultātu 75:80 (21:16, 28:26, 10:20, 16:18) piekāpās Spānijas klubam Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Bertāns šajā cīņā laukumā pavadīja tieši 19 minūtes, kuru laikā iemeta trīs punktus. Viņš grozā raidīja vienu no diviem tālmetieniem, bet vienīgais divpunktnieks nebija precīzs.

Vēl latvieša kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Uzvarētāju sastāvā 17 punktiem izcēlās francūzis Vensāns Puarjē, kamēr Milānas komandā Maiks Džeimss iemeta 27 punktus, tomēr pēdējā minūtē viņš pāris reizes nospēlēja neveiksmīgi, pieļaujot kļūdu un netrāpot soda metienus.

Tikmēr Vitorijas komandas pieteikumā nebija talantīgā Latvijas basketbolista Artūra Kuruca.

Milānas komandai ULEB Eirolīgā šis ir jau trešais zaudējums pēc kārtas.

Vēl vienā piektdienas mačā četru zaudējumu sēriju ULEB Eirolīgā pārtrauca Kauņas "Žalgiris", ka savu skatītāju priekšā ar 82:69 (13:19, 20:18, 19:14, 30:18) droši pārspēja Grieķijas grandu Atēnu "Panathinaikos Opap".

Kauņas komandā 15 punktus iemeta Ārons Vaits, kamēr Atēnu kluba rindās ar 14 punktiem atzīmējās Dešons Vaits.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr Latvijas basketbolists Žanis Peiners piektdien iemeta piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" izbraukumā ar rezultātu 68:82 (14:21, 11:24, 20:21, 23:16) piekāpās citai šīs pilsētas komandai "Anadolu Efes", ULEB Eirolīgā piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Peiners šajā mačā laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 30 sekundēs grozā raidīja abus divpunktu metienus un vienīgo "sodiņu", kamēr visi trīs viņa trejači lidoja grozam secen. Vēl Latvijas basketbolists atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, vienu piezīmi un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas ļāva iegūt septiņus efektivitātes punktus.

"Anadolu Efes" komandā uzvaru ar 15 punktiem sekmēja francūzis Adrjēns Mērmans, kamēr "Dariššafaka Tekfen" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija amerikānis Tonijs Duglass.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 17 uzvarām 19 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 15 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 14 uzvarām ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 13 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 12 uzvarām seko Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos", bet sesto vietu ar 11 panākumiem ieņem Barselonas "Lassa", ko pārstāv Rolands Šmits.

Tikmēr deviņi panākumi ir Minhenes "Bayern" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia" kontā, tām noslēdzot pirmo astoņnieku, bet pa astoņām uzvarām guvušas Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Atēnu "Panathinaikos Opap", Telavivas "Maccabi FOX" un Kauņas "Žalgiris" komandas.

Savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14. pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".