foto: Vida Press
Olimpiskā čempione sieviešu bobslejā Jamanka uzvar Pasaules kausa sacensībās Siguldā
Vācu bobsleja pilote Mariama Jamanka.
Citi sporta veidi
2018. gada 7. decembris, 17:05

Olimpiskā čempione sieviešu bobslejā Jamanka uzvar Pasaules kausa sacensībās Siguldā

Jauns.lv / LETA

Olimpiskās čempiones Mariamas Jamankas no Vācijas ekipāža piektdien Siguldā izcīnīja uzvaru sezonas pirmā Pasaules kausa posma sieviešu bobsleja sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jamanka kopā ar savu stūmēju Anniku Drazeku bija diezgan pārliecinošas līderes jau pēc pirmā brauciena, turklāt uzrādīja ātrāko laiku arī otrajā braucienā, gūstot pārliecinošu panākumu.

Pirmais Pasaules kausa posms sieviešu bobsleja sacensībās Siguldā

Piektdien, 7.decembrī, Siguldā norisinājās pirmais Pasaules kausa posms sieviešu bobsleja sacensībās, kurā uzvaras laurus plūca Olimpiskās čempiones Mariamas Jamankas no ...

gallery icon
92

Vācietes divu braucienu summā par 0,61 sekundi apsteidza krievietes Nadeždas Sergejevas ekipāžu. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viena Vācijas ekipāža ar piloti Annu Kēleri.

Sacensībās startēja pasaules čempione Eleina Mejersa-Teilore no ASV, kuras ekipāža pēc pirmā brauciena pat bija trešā, tomēr pārāk vieglā svara dēļ amerikāņu divnieks tika diskvalificēts. Latvija sieviešu bobslejā nav pārstāvēta.

Līdz ar to sieviešu sacensības noslēdza vien astoņas ekipāžas.

Iepriekš sacensībām bija pieteikusies arī pasaules čempione Eleina Mejersa-Teilore no ASV, tomēr viņa nestartēja. Latvija sieviešu bobslejā nav pārstāvēta.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa izcīņā triumfēja kanādiete Keilija Hamfrīsa, taču viņa šosezon nolēmusi ieturēt pauzi un Siguldā nestartēja.

Sestdien un svētdien norisināsies sacensības vīru bobsleja divniekiem, bet skeletonā sestdien spēkosies vīri, kamēr svētdien trasē dosies dāmas.

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā būs astoņi posmi.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc lemts, ka Latvijā norisināsies divas vīru divnieku sacensības. Nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem.

Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās