foto: Reuters/Scanpix/LETA
Hārtlijs: "Ķēniņa gūtie vārti bija kaut kas "vau""
"Šo uzvaru nopelnīja visa komanda," spaziņoja Hārtlijs.
Hokejs
2018. gada 12. maijs, 17:20

Hārtlijs: "Ķēniņa gūtie vārti bija kaut kas "vau""

LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta mačā nospēlēja neticami labi, lepns pēc uzvaras bija valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Pēc spēles apsveicu puišus, jo izcīnījām lielisku uzvaru. Šī bija viena no labākajām spēlēm, kuru esmu redzējis Latvijas izlases izpildījumā. No pirmās līdz pēdējai sekundei visi cīnījās, bloķēja metienus, labi spēlēja aizsardzībā, bija disciplinēti, vārtos lielisks bija Elvis. Zinājām, ka nevar viņiem dot daudz iespēju vairākumā. Puiši nospēlēja neticami, tāpēc lepojos ar viņiem," atzīmēja Hārtlijs.

Kanādiešu speciālists uzsvēra, ka Latvijas hokejistiem izdevās realizēt spēles plānu, jo pretinieki guva tikai vienus vārtus.

"Tas izsaka ļoti daudz par mūsu spēlētāju pašatdevi laukumā. Mēs bijām labāki viduszonā, liekot pretiniekiem saprast, ka nelaidīsim viņus tik viegli pie saviem vārtiem. Mums tas izdevās, bet tajās reizēs, kad viņi tur tika, Elvis kā vienmēr bija ļoti labs," stāstīja Hārtlijs.

Mača rezultātu atklāja Ronalds Ķēniņš, kurš kopā ar Rodrigo Ābolu un Rūdolfu Balceru sarāva gabalos pretinieku aizsardzību, raidīdams ripu tukšos vārtos.

Latvijas hokejisti cīnās pret Vācijas izlasi: pasaules čempionāts Dānijā 2018. gada 12. maijā

gallery icon
80

"Ķēniņa gūtie vārti bija kaut kas "vau", līdz šim turnīra skaistākie vārti. Visi trīs uzbrucēji nospēlēja lieliski, Balcers izveidoja izgājienu divi pret vienu, Ābols teicami redzēja Ķēniņu. Viņš varēja pats mest, bet kad piespēlēja atpakaļ pie sevis nodomāju - kāpēc? Es neredzēju Roniju, bet viņš uzradās ne no kurienes tukšu vārtu priekšā. Neticami skaists visu trīs puišu sniegums," atcerējās Hārtlijs.

Viņš atzīmēja, ka šie vārti bija ļoti svarīgi, lai apklusinātu Vācijas izlases līdzjutējus, kuri savus elkus dzina uz priekšu.

"Hallē bija daudz enerģijas, atmosfēra bija elektrizēta, tāpēc zinājām, ka iemetot pirmajiem, liksim pretiniekiem nedaudz atvērties," teica Hārtlijs.

Trešajā periodā pēc ielaistajiem vārtiem Latvijas hokejisti centās bremzēt spēles gaitu, kas vāciešiem nebija pa prātam.

"Bija laba spēle, jo Vācija labi slido, spēlē fiziski, taču šodien mēs bijām labāki. Spēlējām labi mazākumā, kur lielu darbu paveica Gints Meija un Vitālijs Pavlovs, tāpat arī citi uzbrucēji, taču gribu izcelt arī aizsargus, kuri bloķēja ļoti daudz metienu, paveicot lielu darba apjomu, aizsargājot vārtu priekšu. Šo uzvaru nopelnīja visa komanda," secināja Hārtlijs.

Vienā no spēles epizodēm divi Vācijas hokejisti izslidoja pret vienu Merzļikinu, taču Ralfs Freibergs pamanījās ar nūju iztraucēt tikpat kā drošu vārtu guvumu.

Hokeja fani Dānijā pirms Latvijas izlases spēles pret Vāciju 2018. gada 12. maijā

gallery icon
14

"Freibergs aizvada ļoti labu turnīru, ļoti labu. Ralfijs ir pārliecināts, pieņem pareizus lēmumus, spēlē vienkārši, bet produktīvi. Viņš rāda savu labāko sniegumu," uzteica Hārtlijs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Trešā perioda sākumā traumas dēļ uz ģērbtuvi aizdevās Uvis Balinskis, tādējādi latvieši palika ar pieciem aizsargiem.

"Balinskis saņēma sitienu, tāpēc trešajā periodā nespēlēja. Skatīsimies, kāda būs situācija ar viņu. Cerams, ka varēs spēlēt," atklāja Hārtlijs.

Apakšgrupu turnīra noslēgumā Latvijai palikuši tikai divi mači - pirmdien pret Kanādu un otrdien pret Dāniju.

"Šodien sākām grafiku, kurā četru dienu laikā aizvadīsim trīs spēles, tāpēc rīt puišiem būs mierīgāka diena, dosim iespēju atpūsties, lai viņi ir gatavi pret Kanādu un Dāniju. Kanāda ir viena no šī turnīra favorītēm, bet Dānija spēlē mājās, kur to atbalsta ļoti daudz līdzjutēju. Mēs šeit esam ieradušies cīnīties, nevis tikai piedalīties. Pēdējā spēle nozīmēs ļoti daudz un tieši pēdējās spēles ir viss interesantākās," pauda Hārtlijs.

Līdzjutēji fanu teltī pie Kongresu nama vēro Latvijas maču ar Vāciju

Cilvēki skatās Pasaules hokeja čempionāta spēli starp Latvijas un Vācijas valstsvienībām fanu teltī pie Rīgas Kongresu nama.

gallery icon
20

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar desmit punktiem četros mačos ir Kanāda, kurai ar deviņiem punktiem seko Somija un Latvija, bet somiem ir viena spēle rezervē. Uzreiz aiz pirmā četrinieka ar astoņiem punktiem atrodas Dānija, tālāk ar pieciem punktiem seko Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Ikgadējā Latvijas hokeja izlases kopbildes uzņemšanas fotosesija

Latvijas hokeja izlase piektdien Herningā aizvadīja vieglu treniņu pirms sestdien gaidāmās svarīgās cīņas pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību, pirms nodarbības ...

gallery icon
31