foto: AFP/Scanpix/LETA
Leģendārais Džerārds kļūs par Glāzgovas "Rangers" galveno treneri
Līgums ar Džerārdu noslēgts uz četriem gadiem.
Futbols
2018. gada 4. maijs, 18:41

Leģendārais Džerārds kļūs par Glāzgovas "Rangers" galveno treneri

LETA

Bijušais Anglijas futbola izlases un angļu kluba "Liverpool" kapteinis Stīvens Džerārds kļūs par Skotijas titulētākās komandas Glāzgovas "Rangers" galveno treneri, vēsta klubs.

Līgums ar pašlaik 37 gadus veco Džerārdu, kurš futbolista karjerai punktu lika aizpērn novembrī, noslēgts uz četriem gadiem.

Viņš amatā nomainīs Greiemu Mērtiju, kurš otrdien tika atlaists no amata. Kā vēstīts, "Rangers" svētdien Glāzgovas derbijā ar 0:5 kapitulēja "Celtic" komandai, kas par Skotijas čempioni tika kronētas septīto gadu pēc kārtas.

Pirms tam Džerārds trenēja "Liverpool" jauniešu komandu.

"Liverpool" komandā Džerārds izcīnīja septiņus nozīmīgus titulus, tostarp 2005.gadā triumfējot UEFA Čempionu līgā. Pussargs šajā komandā aizvadīja 710 spēles un guva 186 vārtus.

Tiesa, viņš tā arī netika pie Anglijas premjerlīgas čempiona titula, tomēr divas reizes izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, trīs reizes triumfēja Anglijas Līgas kausā, kā arī tika pie UEFA kausa, UEFA superkausa un Anglijas superkausa.

Par vienu no neaizmirstamākajām Džerārda spēlēm kļuva 2005.gada Čempionu līgas fināls, kad "Liverpool" pret "AC Milan" atspēlējās no 0:3.

Karjeras pēdējos divus gadus viņš pavadīja Amerikas Futbola līgas (MLS) vienībā Losandželosas "Galaxy".

Džerārds ilgus gadus pārstāvēja arī Anglijas izlasi, kur karjeru noslēdza 2014.gadā. Valstsvienībā viņš kopumā 114 spēlēs guva 21 vārtus. Par viņu vairāk spēles Anglijas izlasē aizvadījuši tikai Pīters Šiltons, Veins Rūnijs un Deivids Bekhems.

Ar Anglijas izlasi viņš piedalījies sešos lielajos finālturnīros, komandas kapteiņa pienākumus pildot 2010. un 2014.gada Pasaules kausa finālturnīros, kā arī 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Rangers" komanda par Skotijas čempioni kronēta 54 reizes, kamēr "Celtic" futbolistiem ir par pieciem tituliem mazāk.

"Rangers" savu pēdējo Skotijas čempiontitulu izcīnīja 2011.gadā. Gadu vēlāk pēc piedzīvotā bankrota "Rangers" tika izslēgts no Skotijas premjerlīgas, tajā atgriežoties 2016.gadā.

Trīs kārtas pirms turnīra beigām līderpozīcijā ar 35 spēlēs iekrātiem 78 punktiem ir "Celtic" komanda, kurai ar 68 punktiem seko "Aberdeen", bet tālāk ar 65 punktiem ir "Rangers" un Edinburgas "Hibernian". Valsts spēcīgākā komanda nākamajā sezonā spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas cīnīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.