Tomasa Dukura sieva sagaida skeletonistu no olimpiskajām spēlēm ar visai sāpīgu dāvanu
foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tomass Dukurs Phjončhanā izcīnīja piekto vietu, bet mājās tika pie koka medaļas.
Sporta zvaigznes

Tomasa Dukura sieva sagaida skeletonistu no olimpiskajām spēlēm ar visai sāpīgu dāvanu

Lsm.lv, Kasjauns.lv

Vakar no Phjončhanas Latvijā atgriezās pirmā daļa no mūsu skeletonistiem, kuru vidū arī olimpiskajās spēlēs piekto vietu izcīnījušais Tomass Dukurs un viņa tēvs, valstsvienības treneris Dainis Dukurs, bet ceturto vietu izcīnījušais Martins Dukurs vēl palicis Dienvidkorejā un mājās atgriezīsies vien trešdien.

Tomasa Dukura sieva sagaida skeletonistu no olimpi...
foto: Kaspars Krafts/F64
Tomass Dukurs (pirmais no kreisās) un viņa sieva Karīna (pirmā no labās).
Tomass Dukurs (pirmais no kreisās) un viņa sieva Karīna (pirmā no labās).

Skeletonistus lidostā "Rīga" sagaidīja tuvinieki, daži draugi un amatpersonas, vēsta Latvijas televīzija. 

“It kā nesasniedzām to, ko bijām cerējuši, uz ko gājām, bet tāds ir sports,” Latvijas televīzijai atklāja 36 gadus vecais Tomass Dukurs, kurš pēc olimpiskā cikla noslēguma grasās pārdomāt savu nākotni sportā, neskatoties uz to, ka iepriekš paziņojis, ka pēdējā Olimpiāde ir aizvadīta.

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Brāļi Dukuri un citi skeletonisti pēc pēdējiem braucieniem Phjončhanā

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ...

Tomasa sagaidītāju vidū, protams, bija arī viņa sieva Karīna, kura meistarīgajam skeletonistam bija sagatavojusi medaļu, kuru iekāra kaklā.

Medaļa (Izmērā krietni lielākā nekā Phjončhanā pasniegtās) bija izgatavota no koka, kas gan sporta aprindās neskaitās pārāk patīkama, jo šādi tiek apzīmēta palikšana pavisam tuvu no goda pjedestāla trijnieka. Parasti par koka medaļu ieguvējiem tiek dēvēti ceturtās vietas ieguvēji, bet šoreiz pie tādas ticis arī piektās vietas ieguvējs, lai gan pēc ierastajiem standartiem tādu nopelnījas Tomasa jaunākais brālis Martins.

foto: Kaspars Krafts/F64
Tomass Dukurs (pirmais no kreisās) un viņa sieva Karīna (pirmā no labās).
Tomass Dukurs (pirmais no kreisās) un viņa sieva Karīna (pirmā no labās).

Vecākais no brāļiem par šādu sievas dāvanu neizskatījās visai noskaities un laimīgi smaidīja.

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

Dainis Dukurs pēc atgriešanās sarunā ar Latvijas televīziju atzina, ka tika pieļautas dažas kļūdas, kuras neļāva sasniegt pirms olimpiskajām spēlēm uzstādītos mērķus. "Mieles ir palikušas,” neslēpj skeletonistu treneris un tēvs, norādot, ka zina gan savas, gan dēlu pieļautās kļūdas, piebilstot: "Galvenais, ka esam mājās!"

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Brāļi Dukuri skeletona pirmajos divos braucienos

Latvijas skeletonists Martins Dukurs, veicot teicamu sacensību otro braucienu, ieņem trešo vietu pēc Phjončhanas olimpisko spēļu sacensību pirmās dienas, kamēr ...

Dukurs bija tuvu tam, lai izcīnītu savu trešo olimpisko godalgu, jo pirms pēdējā brauciena bija otrais, taču pēdējā startā jau trases augšdaļā pieļāva kļūdu, pēc tam neprecīzi braucot arī beigu daļā, līdz ar to zaudējot vietu uz goda pjedestāla.

Sacensībās triumfēja mājinieku favorīts Sunbins Juns, kurš izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru. Četru braucienu summā Juns finišēja pēc trim minūtēm un 20,55 sekundēm, aiz sevis atstājot olimpisko sportistu no Krievijas Ņikitu Tregubovu, kurš bija par 1,63 sekundēm lēnāks.

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un Oskars Muižnieks, kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, Kristers Aparjods un Ulla Zirne, distanču slēpotājas Patrīcija Eiduka un Inga Paškovska, kā arī kalnu slēpotāja Lelde Gasūna. Savukārt savu treniņbraucienus aizvadīja Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa bobsleja divnieku ekipāžas.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

Savukārt bronzu izcīnīja Lielbritānijas sportists Dominiks Pārsons, kurš arī pēdējā braucienā pieļāva kļūdas, tomēr spēja nosargāt trešo pozīciju, summā Junam zaudējot 1,65 sekundes.

Savukārt Martins Dukurs no trešās vietas atpalika par 0,11 sekundēm, bet Tomass Dukurs bija vēl par 0,43 sekundēm lēnāks.