foto: Zane Bitere/LETA
Prūsis skaidro, cik daudz maksājusi Melbārža kļūda otrajā virāžā
Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. februāris, 18:29

Prūsis skaidro, cik daudz maksājusi Melbārža kļūda otrajā virāžā

LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc kļūdas Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensību otrā brauciena otrajā virāžā zaudējis aptuveni divas desmitdaļas, uzskata izlases treneris Sandis Prūsis.

Bobsleja divnieku pirmie divi braucieni Phjončhanā

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā ...

gallery icon
19

Jau ziņots, ka Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā bija vadībā.

Tikmēr Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni bija ceturtie pēc pirmā brauciena, bet otrajā uzrādīja vien 12.rezultātu, kā dēļ nācās atkāpties uz sesto pozīciju. Līdz goda pjedestāla latviešiem ir 0,20 sekundes.

"Braucieni bija labi, izņemot otrā brauciena otro virāžu. Tur tās divas desmitdaļas Melbārdim pazuda. Vismaz tā pa televizoru izskatījās," pauda Prūsis. "Pārējais viss uz šo brīdi ir kārtībā. Arī tehniski viss ir labi, slieces esam atraduši."

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

gallery icon
37

Treniņbraucienus Melbārdis pārsvarā aizvadīja ar savu ilggadējo stūrmani Daumantu Dreiškenu, bet tika izmēģināts arī Jānis Strenga. Ar abiem stūmējiem ne reizi nebija rezultāts zemāks par septīto vietu, tomēr tika izlemts, ka sacensībās Latvijas pēdējo gadu vadošo pilotu iestums tieši Strenga.

Kā izteicās Prūsis, Strenga izvēlēts pēc fiziskās sagatavotības.

"Biju jau iepriekš paredzējis, ka Vācijas un Kanādas ekipāžas būs līderos, lai gan šķita, ka priekšā būs citi vācieši. Liels tumšais zirdziņš bija korejietis, jo neko daudz par viņu nezinām," komentēja Prūsis. "Otrajā braucienā viņš bija viens no labākajiem, potenciāls tur ir. Pirmais brauciens viņam īsti labs nebija, bet gan jau viņš kādā cīņā piedalīsies, piemēram, par pirmo sešinieku."

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī.

gallery icon
49

Līderpozīcijā pēc pirmās dienas ir vācietis Niko Valters, kurš otrā brauciena beigās jau pēc finiša krita.

Otrajā pozīcijā ir kanādietis Džastins Kripss, kurš divu braucienu summā Valteram zaudē 0,10 sekundes. Savukārt trešais ir vācietis Johanness Lohners, savam tautietim zaudējot 0,19 sekundes.

Savukārt Melbārdis no Valtera atpaliek 0,23 sekundes, bet pirmais trijnieks ir 0,04 sekunžu attālumā. Aiz viņa 0,06 sekundes ir vācietis Frančesko Frīdrihs, bet vēl 0,10 sekundes atpaliek Ķibermanis.

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

gallery icon
111

Mājinieku favorīts Vons Jondžons otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu un no 11.vietas pakāpās uz devīto.

Trešais un ceturtais brauciens divniekos notiks pirmdien, bet pēc tam olimpisko spēļu noslēgumā risināsies četrinieku sacensības.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

gallery icon
56