foto: LETA
TTT meitenēm astotā uzvara pēc kārtas
"TTT Rīga" basketbolistes apvienotajā čempionātā gūst astoto uzvaru pēc kārtas.
Basketbols
2017. gada 5. decembris, 20:10

TTT meitenēm astotā uzvara pēc kārtas

Kasjauns.lv/LETA

Vairākkārtējā valsts čempione "TTT Rīga" otrdien Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta ietvaros guva astoto uzvaru pēc kārtas.

Rīdzinieces izbraukumā ar 76:57 (19:16, 17:14, 23:11, 17:16) uzvarēja "Liepājas papīrs"/LSSS, kuras potenciāli varētu būt viņu sīvākās konkurentes uz Latvijas zeltu.

"TTT Rīga" komandā pa 14 punktiem iemeta Elija Malota, Rūta Veidere un Gunta Baško-Melnbārde, kuras rēķinā arī 13 atlēkušās bumbas. Savukārt liepājnieču rindās 20 punktus iemeta baltkrieviete Marina Ivaščanka, bet desmit punkti Ievai Veinbergai.

Pirmajā puslaikā starp abām vienībām vēl bija vērojama līdzvērtīga cīņa, "TTT Rīga" komandai lielajā pārtraukumā dodoties ar sešu punktu pārsvaru (36:30). Lai arī pašā otrā puslaika sākumā liepājnieces pietuvojās līdz četru punktu atstatumam, mača otrajā daļā iniciatīva pilnībā pārgāja Latvijas čempioņu pusē - viņas jau trešajā ceturksnī sasniedza 20 punktu pārsvaru.

Spēcīgākajā divīzijā līderei "TTT Rīga" ir astoņas uzvaras astoņās spēlēs, bet "Liepājas papīrs"/LSSS komandai ir deviņi panākumi 12 mačos, kamēr "Rīgas Stradiņa Universitātei" (RSU) - astoņas uzvaras 11 cīņās.

Pie četrām uzvarām 12 spēlēs tikušas "TTT Rīga-Juniores", trīs panākumi 11 dueļos ir "Tallinas Universitātes" komandai, bet "Latvijas Universitāte" cietusi zaudējumus visās desmit aizvadītajās cīņās.

Tikmēr pēc spēka otrajā jeb starptautiskās divīzijas mačā "Liepājas Sporta spēļu skolas" (LSSS) komanda savā laukumā ar 31:90 (7:31, 5:21, 9:17, 10:21) piekāpās Tallinas "G4S Noorteliiga". Mājiniecēm desmit punktus iemeta Aksela Ķepale.

Šīs divīzijas kopvērtējuma vadībā ar pieciem panākumiem sešos mačos atrodas "Tartu Universitāte"/"Kalev", kam ar astoņām uzvarām desmit cīņās seko "Daugavpils Universitāte", kamēr septiņi panākumi deviņos mačos ir "G4S Noorteliiga" komandai.

Ceturtā ar piecām uzvarām desmit dueļos ir "Liepājas Sporta spēļu skolas" (LSSS) komanda, kam ar četriem panākumiem deviņos mačos seko Latvijas U-17 izlase. Trīs reizes 11 cīņās uzvarējušas "Saldus" basketbolistes, bet Latvijas U-16 izlase zaudējusi visos deviņos līdz šim aizvadītajos mačos.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Pirms Ziemassvētkiem elites divīzijas labākās komandas cīnīsies par Latvijas-Igaunijas kausu, bet elites divīzijas 3.-5.vietas īpašnieces, kā arī starptautiskās grupas līderes cīnīsies par Latvijas - Igaunijas līgas Izaicinājuma kausu.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.