foto: Ieva Čīka/LETA
Hārtlijs ir lepns par Latvija hokeja izlases sniegumu pārbaudes turnīrā Francijā
Boba Hārtlija vadītās izlases vidējais vecums Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā Francijā bija vien 22 gadi.
Hokejs
2017. gada 12. novembris, 18:15

Hārtlijs ir lepns par Latvija hokeja izlases sniegumu pārbaudes turnīrā Francijā

LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētāji pēc uzvaras Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Francijā ar patīkamām emocijām varēs atgriezties savos klubos, uzskata valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Turnīrā Francijā Latvijas hokejisti izcīnīja trīs uzvaras trijās spēlēs. Latvija ceturtdien rezultatīvā cīņā ar 7:5 pārspēja Baltkrieviju, piektdien ar 4:1 uzvarēja 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieci Slovēniju, bet sestdien ar 3:1 apspēlēja mājinieci Franciju.

"Piepildītu Amjēnas stadiona tribīņu priekšā izcīnījām uzvaru ar 3:1 aizraujošā mačā. Šajā turnīrā ielaidām septiņu vārtus, bet paši guvām 14. Komandai, kas pārsvarā ir veidota no jaunajiem spēlētājiem, šis ir lielisks rezultāts. Vidējais valstsvienības vecums bija tikai 22 gadi," Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Hārtlija teikto.

Viņš ir ļoti lepns un gandarīts par komandas sacensību garu.

"Trīs uzvaras trijās spēlēs ir lielisks veids, lai celtu pārliecību par saviem spēkiem. Tagad spēlētāji ar patīkamām emocijām varēs atgriezties savos klubos. Atkārtošos vēlreiz, esmu ļoti lepns par šo turnīru Francijā," uzsvēra kanādiešu speciālists.

Hārtlijs uz turnīru līdzi ņēma divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus.

Latvijas izlase sastāvā Francijā debitēja pieci spēlētāji - Sandis Zolmanis, Roberts Kaļķis, Linards Mazurs-Mago, Emīls Ģēģeris un Pauls Svars.

Hārtlijam turnīrā palīdzēja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns un Latvijas izlases leģenda Edgars Masaļskis, kurš šosezon noslēdza savu vārtsarga karjeru. Tāpat šajā turnīrā kanādietim asistēja bijušais kolēģis Marks Senžans, kurš strādā vienā no Vācijas otrās bundeslīgas klubiem.

Kā zināms, vasaras izskaņā Hārtlijs noslēdza līgumu par Latvijas izlases vadīšanu līdz 2022.gadam. Februārī Latvijas izlasei plānots aizvadīt pārbaudes spēli ar Kanādas olimpisko izlasi, kā arī piedalīties EIHC turnīrā Dānijā.