foto: Vida Press
Girgensonam un "Sabres" uzvara pret spēcīgo "Capitals"
Zemgus Girgensons cīņā ar Džeju Bīglu.
Hokejs
2017. gada 8. novembris, 10:04

Girgensonam un "Sabres" uzvara pret spēcīgo "Capitals"

LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē mājās ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Vašingtonas "Capitals" vienību, laukuma saimnieku rindās ar diviem precīziem metieniem izceļoties Evanderam Keinam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" komanda tika pie otrā panākuma pēdējās trīs spēlēs, pametot pēdējo vietu Austrumu konferencē, bet "Capitals" komandai pārtrūka trīs uzvarētu spēļu sērija.

Rezultātu cīņas 23.minūtē atklāja Keins, kuram teicamu piespēli no aizvārtes izdarīja Džeks Aikels, tomēr otrā perioda beigu daļā Vašingtonas kluba zvaigzne Aleksandrs Ovečkins atjaunoja neizšķirtu. Krievu hokejists ar precīzu metienu izcēlās trešajā spēlē pēc kārtas, gūstot savus 13.vārtus sezonā, kas ir otrs labākais rādītājs līgā. Par vieniem gūtiem vairāk ir Tampabejas "Lightning" uzbrucējam Ņikitam Kučerovam.

Uzvaras ripu "Sabres" vienībā guva Benuā Pulio, kurš izcēlās cīņas 44.minūtē, vēlāk tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Pulio veica reidu no "Sabres" zonas līdz pretinieku vārtiem.

Savukārt punktu mačam pielika Keins, jo 20 sekundes pirms pamatlaika beigām meta jau tukšos "Capitals" vārtos. Keins šosezon guvis deviņus vārtus, kas ir labākais rādītājs "Sabres" rindās.

Tikmēr "Sabres" vārtsargs Robins Lēners atvairīja 24 no 25 metieniem, no kuriem 11 tvēra noslēdzošajā periodā.

"Mums izdevās tāds spēles sākumus kādu vēlējāmies, jo puiši darbojās ar lielu azartu un pārliecību, neļaujot pretiniekiem pirmajā periodā neko daudz izdarīt," pēc mača apmierināts bija "Sabres" treneris Fils Hauslijs.

Tikmēr Girgensons, kurš maču sāka mājinieku ceturtajā uzbrucēju virknējumā, spēlēja 11 minūtes un 37 sekundes, reizi metot pa vārtiem, izdarot divus spēka paņēmienus un bloķējot vienu metienu, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

Latviešu hokejists, kopš 25.oktobrī atgriezās ierindā pēc traumas sadziedēšanas, piecos mačos pēc kārtas palicis bez rezultativitātes punktiem.

Šosezon Girgensons 12 mačos ticis pie vārtu guvuma, divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Bufalo vienība tagad ar 12 punktiem 15 spēlēs ieņem pirmspēdējo - 15.vietu - Austrumu konferencē, bet "Capitals" ar 17 punktiem 16 mačos ir devītajā pozīcijā.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs piektdien, mājās uzņemot Floridas "Panthers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās