foto: EPA/LETA
Atklājas pārsteidzoši fakti par vācu basketbola zvaigznes apzagšanu Telavivā
Izrādās, ka Denisa Šrēdera naudas pazušana nebija saistīta ar zādzībām, no kurām cieta citi basketbolisti.
Sporta zvaigznes
2017. gada 8. septembris, 19:14

Atklājas pārsteidzoši fakti par vācu basketbola zvaigznes apzagšanu Telavivā

LETA

Vācijas basketbola izlases līderis Deniss Šrēders pēc Eiropas čempionāta (EČ) B apakšgrupas spēles Telavivā ar Lietuvu, ar autobusu dodoties prom no halles, tajā aizmirsis 21 000 eiro, taču vēlāk gandrīz visu summu veiksmīgi atguvis, vēsta laikraksts "Bild".

Šrēders, kurš ikdienā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Atlantas "Hawks", ir šī čempionāta otrs rezultatīvākais spēlētājs, vidēji spēlē gūstot 23,6 punktus.

Pēc trešdienas spēles ar lietuviešiem, kurā Vācija cieta neveiksmi ar 72:89, Šrēders halli pameta komandas autobusā, taču aizmāršības dēļ tajā atstāja maku, kurā bija iespaidīga naudas summa. Vēlāk basketbolists maku atguva, taču atzina, ka ticis atpakaļ pie 20 500 eiro, visticamāk, pustūkstoti samaksājot godīgajam maka atradējam.

Vaicāts, kāpēc tik lielu summu ņēmis līdzi uz spēli, Šrēders atzina, ka pēc cīņas vēlējies komandas biedriem uzsaukt vakariņas kādā no Telavivas restorāniem.

Zīmīgi, ka šis nav pirmais incidents ar finansēm, kas piemeklēja Telavivā spēlējušo komandu basketbolistus.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka sākotnēji tika vēstīts, ka Šrēders ticis apzagts un no viņa numuriņa aiznesta prāvā naudas summa gluži tāpat kā vairākiem citiem spēlētājiem un komandu pārstāvjiem, kuri patiešām tika apzagti savos viesnīcu numuriņos. Viens no zagļu upuriem bija Lietuvas basketbola izlases basketbolists Donāts Motiejūns, kuram garnadži nozaga skaidru naudu 6000 eiro vērtībā.

No garnadžiem cituši arī Vācijas, Izraēlas un Itālijas delegāciju pārstāvji, kā arī izraēliešu basketbolisti Jotams Halperins, Elišajs Kadirs un Bars Timors, kuriem nozagtas vērtslietas, pulksteņi un citas vērtīgas mantas.

Liertuvas izlase Telavivā dzīvoja "Hilton" viesnīcā, kas ir viena no ekskluzīvākajām šajā pilsētā, jo 16 stāvu ēkā viena nakts maksā aptuveni 300 eiro.

Jau vēstīts, ka Lietuvas izlase uzvarēja B apakšgrupā un astotdaļfinālā sestdien tiksies ar Grieķiju, kamēr Vācija šajā grupā bija otrā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sestdien mērojoties spēkiem ar Franciju.

Izslēgšanas spēles notiks Stambulā, kur priekšsacīkstēs spēlēja D apakšgrupas komandas, tostarp arī Latvija, kas svētdien cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies ar Melnkalni.