foto: Edijs Pālens/LETA
Kļuvušas zināmas Boba Hārtlija līguma detaļas
Bobam Hārtlijam katru sezonu būs iespēja līdz 31.janvārim pārtraukt līgumu un doties uz NHL.
Hokejs
2017. gada 30. augusts, 09:18

Kļuvušas zināmas Boba Hārtlija līguma detaļas

LETA

Kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam katru gadu būs iespēja līdz 31.janvārim pārtraukt līgumu ar Latvijas hokeja izlasi, ja viņš saņems piedāvājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL), laikrakstam "Diena" atklājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Viesturs Koziols.

Kā vēstīts, otrdien LHF paziņoja, ka oficiāli noslēgts līgums piecu gadu līgums ar Hārtliju, kuram līdz ar to Latvijas izlasi būtu jātrenē gan 2021.gadā arī Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, gan 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Kā laikrakstam atklājis Koziols, vēlme aizbraukt uz Pekinu bijis viens no vilinājumiem, kāpēc Hārtlijs piekritis pagarināt līgumu, neaizmirstot arī par Rīgas čempionātu.

Latvijas hokeja izlase atpūšas kopā ar ģimenēm un muzicē

2017. gada aprīlī pirms došanās uz pasaules čempionātu hokejā Latvijas valstsvienība, stiprinot komandas garu, pulcējās piedzīvojumu parkā Siguldā.

gallery icon
197

"Līgumā ir atrunāts, ka piedāvājuma saņemšanā no NHL līdz 31.janvārim Hārtlijs var līgumu lauzt un braukt strādāt kādā no NHL komandām," skaidrojis Koziols, paužot, ka atrunāta arī strādāšana klubos Eiropā. "Arī to viņš varēs darīt, tikai strikti izpildot mūsu nosacījumus, proti, Hārtlijam tad būs mūsu noteiktajos datumos jābūt valstsvienībā."

foto: Edijs Pālens/LETA
Bobam Hārtlijam katru sezonu būs iespēja līdz 31.janvārim pārtraukt līgumu un doties uz NHL.

Hārtlijs par Latvijas izlases treneri kļuva pērnā gada nogalē, noslēdzot vienošanos pēc sistēmas 1+1. Viņa vadībā Latvijas hokeja izlase šogad maijā pasaules čempionātā Vācijā izcīnīja desmito vietu, kas komandai bija labākais sasniegums kopš 2012.gada. Tomēr sarunas par līguma turpināšanu ar Hārtliju ievilkās un abas puses līdz šim nebija vienojušās.

Hārtlijam ir liela pieredze darbā Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš ir trenējis trīs klubus. No 1998. līdz 2003.gadam kanādietis vadīja Kolorādo "Avalanche" komandu, kurā pirmajās divās sezonās vēl spēlēja Ozoliņš. No 2003. līdz 2008.gadam viņš bija Atlantas "Thrashers" galvenais treneris, bet no 2012.gada līdz 2015./2016.gada sezonas beigām Hārtlijs stūrēja Kalgari "Flames" klubu.

Latvijas hokeja izlases pirmais treniņš Hārtlija vadībā

Slavenajam kanādiešu speciālistam Bobam Hārtlijam viņa pirmajā treniņā kā Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim palīdz arī latvietis Artis Ābols. Iepriekš ...

gallery icon
128

Kanādietis 2011./2012.gada sezonā strādāja arī Šveices augstākās līgas (NLA) klubā Cīrihes "Lions", kurā spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, aizvedot komandu līdz valsts čempionu titulam.

Hārtlijs trenera karjeru sāka 1987.gadā, sākumā strādājot ar Kanādas junioru klubiem, bet 1993.gadā viņš pārcēlās uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), kur vadīja Kornvolas "Aces" un Hēršijas "Bears" komandu, ar kuru 1997.gadā izcīnīja Kaldera kausu.

Latvijas hokeja izlase viesojas Rīgas pilī

Latvijas hokeja izlase vakar, 24. maijā, devās uz Rīgas pili, kur tikās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Valsts galva apsveica ...

gallery icon
51

Savukārt ar Kolorādo "Avalanche" Hārtlijs 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes NHL savus vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem.

Hārtlijs 2015.gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

Latvijas hokeja izlasi mājās sagaida kā varoņus 2017. gadā

Latvijas hokeja izlasi, atgriežoties no Vācijas pilsētā Ķelnē aizvadītā pasaules čempionāta, lidostā "Rīga" sagaidīja aptuveni 300 līdzjutēju. Mūsu valstsvienība planētas ...

gallery icon
118