foto: Evija Trifanova/LETA
Pieredzējusī Baško-Melnbārde "TTT Rīga" spēlēs arī nākamsezon
37 gadus vecā Gunta Baško-Melnbārde turpinās spēlēt Latvijas spēcīgākajā klubā.
Basketbols
2017. gada 5. jūlijs, 13:55

Pieredzējusī Baško-Melnbārde "TTT Rīga" spēlēs arī nākamsezon

LETA

Pieredzējusī basketboliste Gunta Baško-Melnbārde arī nākamajā sezonā pārstāvēs Latvijas spēcīgāko komandu "TTT Rīga", gatavojoties startam 2018.gada Pasaules kausā.

Latvijas valstsvienības kapteine "TTT Rīga" komandā atgriezās pirms iepriekšējās sezonas pēc ilgākas spēlēšanas Francijas klubos.

"Gandarījums, ka komandu turpinās pārstāvēt viena no izlases pamatspēlētājām, kura daudz palīdzēja Eiropas čempionātā. Klubā varēsim strādāt visu sezonu - ar domu par labu sezonu un turpmākajiem valstsvienības startiem," izteicies "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts, kurš vada arī Latvijas sieviešu valstsvienību.

Iepriekšējā sezonā Baško-Melnbārde astoņās Eirokausa spēlēs vidēji 32,5 minūtēs guva 13,9 punktus, izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,1 rezultatīvu piespēli. Austrumeiropas līgā 11 spēlēs vidēji 27 minūtēs, bija 9,4 punkti, 5,7 bumbas un 3,3 piespēles, bet Latvijas un Igaunijas līgā - 26 spēlēs vidēji 12,2 punkti, 7,5 izcīnītas bumbas zem groziem un 5,7 piespēles.

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi septiņos Eiropas čempionāta finālturnīros, debitējot 1999.gadā Polijā un piedaloties arī pagājušajā mēnesī notikušajās sacensībās Čehijā, kad tika gūta augstā sestā vieta un valstsvienība pirmoreiz kvalificējās Pasaules kausā. Viņa kopā ar Aiju Brumermani, Aiju Putniņu un Elīnu Babkinu ir viena no četrām spēlētājām, kura valstsvienības rindās kvalificējās gan 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, gan arī 2018.gada Pasaules kausa izcīņai.

Baško valstsvienībā debitēja vēl 1996.gadā un kopā aizvadījusi 184 spēles, kurās guvusi 1748 punktus. Tāpat viņa ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi FIBA Eirolīgas finālā un četrpadsmit sezonās profesionālajā sportā kļuvusi par Eiropas kausa ieguvēju (2012.gadā), Eirolīgas vicečempioni (2009.gadā), Francijas čempioni (2014.gadā), Polijas čempioni (2011.gadā) un Spānijas Federācijas kausa ieguvēju (2008.gadā).

Baško-Melnbārde ir arī četrkārtēja Latvijas čempione (RTU/EKJU/"Arkādija" 1996, RTU/"Klondaika" 1997, 1998, "TTT Rīga" 2017).

"TTT Rīga" nacionālajā čempionātā 26 sezonās izcīnījusi 16 čempionu titulus, kā arī četras reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

Nākamajā sezonā "TTT Rīga" spēlēs arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā, apakšgrupā spēkojoties ar Turcijas komandu Stambulas "Bešiktaš", Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos" un Polijas klubu Gožovas "AZS-PWSZ".