foto: LETA
Ja mūsējiem būs uzvaras, Latvijā cilvēkus vairāk interesēs hokejs, prognozē eksperts
Latvijas hokeja fani pasaules čempionātā Ķelnē pēc komandas uzvaras pār Ītāliju.
Hokejs
2017. gada 13. maijs, 11:25

Ja mūsējiem būs uzvaras, Latvijā cilvēkus vairāk interesēs hokejs, prognozē eksperts

LETA

Latvijas hokeja valstsvienībai cienīgi aizvadot Pasaules čempionātu (PČ), iedzīvotāju interese par Latvijas izlases gaitām var pieaugt, uzskata pētījumu aģentūras SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Pēc mača ar Itāliju hokeja fani nonāk ekstāzē 2017. gadā

Pēc trešās uzvarētās spēles hokeja čempionātā, mūsējo fani devās ielās atzīmēt grandiozo notikumu.

gallery icon
34

Latvijas hokeja fani Ķelnē 2017. gadā

Latvijas izlases hokeja fani devušies uz Pasaules hokeja čempionātu Ķelnē, lai atbalstītu mūsu sportistus

gallery icon
22

Hokejists Koba Jass fanu teltī jūt līdzi Latvijas hokeja izlasei

Hokejists Koba Jass fanu teltī jūt līdzi Latvijas hokeja izlasei.

gallery icon
18

SKDS aprīlī veiktajā aptaujā noskaidrots, ka gandrīz puse jeb 49% iedzīvotāju neplāno sekot līdzi Latvijas hokeja izlases spēlēm PČ. Šis ir par vienu procentpunktu lielāks rādītājs nekā pirms gada. Šogad fiksētais rezultāts atkārto 2015.gadā sasniegto rādītāju, tādējādi arī atkārtojot līdz šim augstāko to iedzīvotāju īpatsvaru, kas neplāno sekot Latvijas hokejistu gaitām.

Par apņemšanos tomēr sekot Latvijas izlases sekmēm PČ norādīja 44% iedzīvotāju, kas ir mazākais līdz šim sasniegtais rezultāts.

Kaktiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka gadījumā, ja Latvijas hokejisti spēs veiksmīgi aizvadīt šo PČ, interese par valstsvienības gaitām sabiedrībā pieaugs.

"Starp intereses līmeni un sniegumu pastāv cēloņsakarība. Skatītāji vēlas saņemt pozitīvas emocijas. Jo vairāk pozitīvu emociju, jo vairāk gribēs skatīties un interesēties. Pretējas emocijas attiecīgi rada arī pretēju rezultātu," pauda eksperts.

Kā ziņots, šodien plkst.13.15 Latvijas hokeja izlase aizvadīs savu piekto spēli šajā PČ, Ķelnē cīnoties ar ASV valstsvienību. Pēc aizvadītajām četrām spēlēm Latvijas izlases kontā ir trīs uzvaras un viens zaudējums, kas piedzīvots, spēkojoties ar Zviedrijas izlasi, šajā spēlē ielaižot divus vārtus, vienlaikus nespējot iekarot pretinieku vārtus.

Četru spēļu izskaņā Latvija saglabā līderpozīcijas vārtsarga spēles reitingā, izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam atvairot 104 no 108 metieniem. Tas ļāvis Merzļikinam ierindoties starp turnīra labākajiem vārtsargiem.

Pēc piekāpšanās Zviedrijas hokejistiem Latvijas izlase no pirmās vietas grupā ar deviņiem izcīnītiem punktiem noslīdējusi līdz trešajai vietai. Deviņus punktus A grupā izcīnīja arī ASV izlase, savukārt ar 11 punktiem apakšgrupā līderpozīciju ieņem Krievijas valstsvienība. B grupā ar 12 izcīnītiem punktiem četrās uzvarētās spēlēs līderē Kanādas izlase.

Priekšsacīkstēs Latvijas hokejistiem vēl jāsacenšas ar Krievijas un Vācijas izlasēm.