foto: AP/Scanpix/LETA
"Dusi mierā, mazo māsiņ," NBA zvaigzne uz laukuma izplūst asarās
Aizija Tomass pirms spēles pagājušās nakts spēles.
Basketbols
2017. gada 17. aprīlis, 10:07

"Dusi mierā, mazo māsiņ," NBA zvaigzne uz laukuma izplūst asarās

Kasjauns.lv

NBA kluba Bostonas “Celtics” zvaigzni Aiziju Tomasu Lieldienu sestdienā, tieši pirms NBA izslēgšanas spēļu sākuma, piemeklēja ģimenes traģēdija. Autoavārijā gāja bojā basketbolista jaunākā māsa.

Aizija Tomass savā mūža smagākajā basketbola spēlē

NBA superzvaigznem Aizijam Tomasam dienu pirms Lieldienām, kas vienlaikus sakrita arī ar viņa pārstāvētās komandas Bostonas "Celtics" pirmo izslēgšanas spēli ...

gallery icon
21

Kā jau iepriekš vēstīja portāls Kasjauns.lv, 22 gadus vecā Čaina Tomasa avārijā iekļuva sestdien no rīta. Pēc pašreizējām ziņām, viņa nav lietojusi drošības jostu un gājusi bojā notikuma vietā.

Tomass par notikušo uzzināja vakar pēcpusdienas treniņa laikā, kad intervijas laikā ar žurnālistiem pēkšņi sportistu iztraucēja steidzams telefona zvans.

Basketbolistam jau pagājušajā naktī bija jāiziet laukumā NBA izslēgšanas spēlēs, kad “Celtics” tikās ar Čikāgas “Bulls”. Kā presei pastāstīja Tomasa tēvs, basketbolists vēl nezina, kad varēs apciemot ģimeni.

Aizija Tomasa izplūda asarās gan pirms spēles, kad ar klusuma brīdi tika pieminēta Čaina, gan treniņā pirms spēles. Pats Aizija savus spēles apavus bija aprakstījis ar piemiņas vārdiem savai māsai: "Dusi mierā, mazo māsiņ Čaina!" Zīmīgi, ka viens no šīs sezonas rezultatīvākajiem NBA spēlētājiem un īsākais basketbolists visā līgā (175 centimetri) spēja savākties uz maču un pamanījās gūt 33 punktus, izcīnīt piecas atlēkušās bumbas un atdot sešas rezultatīvas piespēles, tomēr tas neglāba "Celtics" no zaudējuma pirmajā izslēgšanas spēlē savā laukumā ar 106:102 Čikāgas "Bulls" komandai. "Celtics" bija regulārās sezonas Austrumu konferences līdervienība, kurai daudzi eksperti paredz iespējas tikt konferences finālā, bet Tomass ir neapšaubāms šī kluba līderis.

“Celtics” spēlētājam un viņa ģimenei līdzjūtību jau izteicis ne vien viņa klubs, bet arī fani, NBA spēlētāji un arī līgas komisārs.

foto: AP/Scanpix/LETA
Aizija Tomasa veltījums mazajai māsiņai.

Mača labākie momenti - video: