Ernests Gulbis sasniedz karjeras rekordu - 35. vietu
Ernesta Gulbja ATP ranga punktu skaits ir jūtami pieaudzis, kas viņu ir pietuvinājis pat TOP 20 sportistiem.
Citi sporta veidi
2010. gada 3. maijs, 10:33

Ernests Gulbis sasniedz karjeras rekordu - 35. vietu

Jauns.lv

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā pakāpies par piecām pozīcijām un tagad ieņem 35.vietu, kas ir viņa karjeras rekords.

Gulbim pašlaik ir 1324 ranga punkti.

Pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Romas "Masters 1000" sērijas turnīrā, kurā aizkļuva līdz pusfinālam, ar 4-6, 6-3, 4-6 piekāpjoties spānim Rafaelam Nadalam, kurš bija izlikts ar trešo numuru. Par šo sasniegumu Gulbis tika pie 360 ATP ranga punktiem.

Šonedēļ Gulbis mazliet atpūtīsies un turnīros nepiedalīsies, bet nākamajā nedēļā viņš spēlēs Madrides "Masters 1000" turnīrā, kurā latvietis var nodrošināt sev vietu Francijas atklātā čempionāta 32 izlikto tenisistu vidū.

Gulbja iepriekšējais karjeras rekords bija 38. vieta, kas tika sasniegta 2008. gada augustā pēc iekļūšanas Sinsinati "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā. Jaunākajā pasaules rangā kāpumi izdevušies arī visiem pārējiem Latvijas tenisistiem. Andis Juška pakāpies par 11 vietām un tagad ieņem 315. vietu, bet Adrians Žguns atguvis vienu pozīciju un atrodas 562. vietā. Par vienu vietu pakāpies Kārlis Lejnieks, kurš atrodas 707. vietā, vienu pozīciju atguvis arī Deniss Pavlovs, ierindojoties 812. vietā, bet Oskars Vaskis atguvis četras vietas un ieņem 1474. pozīciju.

Vienspēļu ranga pirmajā vietā joprojām atrodas šveicietis Rodžers Federers, otrais ir serbs Novāks Džokovičs, bet trešo vietu saglabājis Nadals, kurš svētdien uzvarēja Romas "Masters 1000" turnīrā. Uz ceturto vietu atkal pakāpies skots Endijs Marejs, bet uz piekto pozīciju atkritis argentīnietis Huans Martins del Potro. Sestais ir krievs Nikolajs Davidenko, septīto pozīciju ieņem Robins Sēderlings no Zviedrijas, kuram seko amerikānis Endijs Rodiks. Pirmo desmitnieku noslēdz spānis Fernando Verdasko un francūzis Žo Vilfrīds Tsonga.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu saglabā Juška, kurš nokritis par vienu pozīciju un tagad atrodas 182. vietā. Gulbis atkritis par trim vietām un ieņem 196. pozīciju, bet Pavlovs saglabājis 305. pozīciju. No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis atrodas 1213. vietā, bet Artūrs Kazijevs 1222. pozīcijā.

LETA/Foto: AFP