NHL draftā "Oilers" ar pirmo numuru izvēlas uzbrucēju Teiloru Holu
Hokejs
2010. gada 26. jūnijs, 14:30

NHL draftā "Oilers" ar pirmo numuru izvēlas uzbrucēju Teiloru Holu

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta ceremonijā piektdien Edmontonas "Oilers" komanda ar pirmo numuru izvēlējās uzbrucēju Teiloru Holu.

­

Pagājušo sezonu Hols aizvadīja Ontario Hokeja līgas (OHL) klubā Vindsoras "Spitfires", kur 57 mačos guva 40 vārtus un izdarīja 66 rezultatīvas piespēles, ar 106 rezultativitātes punktiem kļūstot par čempionāta otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tikmēr ar otro numuru Bostonas "Bruins" izvēlējās uzbrucēju Taileru Segvinu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja OHL klubu Plimutas "Whalers" un tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju. Viņš 63 mačos guva 48 vārtus un izdarīja 58 piespēles.

Trešais drafta numurs tika aizsargam Erikam Gudbransonam, kuru izvēlējās Floridas "Panthers" komanda, bet ar ceturto numuru Kolumbusas "Blue Jackets" vienība izvēlējās uzbrucēju Raienu Johansenu.

Ar piekto numuru Ņujorkas "Islanders" izvēlējās šveiciešu uzbrucēju Nino Nīderreiteru, kurš no Eiropas spēlētājiem tika draftēts ar visaugstāko numuru.

Tikmēr latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda ar kopējo 11.numuru izvēlējās vārtsargu Džeku Kempbelu, bet Losandželosas "Kings" vienība, kuru pagājušajā sezonā pārstāvēja Latvijas uzbrucējs Raitis Ivanāns, ar 15.numuru izvēlējās aizsargu Dereku Forbortu.

Piektdien notika tikai drafta pirmā kārta, bet pārējās kārtas notiks sestdien.

Jau ziņots, ka drafta rangā ir iekļauts arī latvietis Roberts Bukarts, kurš ierindots 83.vietā starp Eiropas spēlētājiem. Ja kāda no NHL komandām vēlēsies Bukartu izvēlēties, tad, visticamāk, tas būs ne ātrāk par piekto vai sesto kārtu.

LETA/Foto: AFP

­