Gulbis pietuvojas rekordam, Sevastova krīt uz leju
Citi sporta veidi
2010. gada 12. jūlijs, 11:11

Gulbis pietuvojas rekordam, Sevastova krīt uz leju

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā pakāpies par vienu vietu un tagad atrodas 28.pozīcijā.

­

Gulbim šobrīd ir 1414 ranga punkti.

Kā ziņots, Gulbis Francijas atklātajā čempionātā guva traumu un kopš tā laika turnīros nav piedalījies. Latvijas sportists gatavojas ASV turnīriem un nākamais starts ieplānots jūlija beigās Losandželosā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis piecas pozīcijas un ieņem 317. vietu, bet Kārlis Lejnieks atkritis sešas vietas uz 539. pozīciju. Tikmēr Adrians Žguns zaudējis piecas pozīcijas un ieņem 626. vietu, Deniss Pavlovs atkāpies par vienu vietu uz 937. pozīciju, bet Oskars Vaskis rangā ieņem 1441. pozīciju.

ATP ranga pirmajā desmitniekā nekādas izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu saglabā spānis Rafaels Nadals, kuram seko serbs Novāks Džokovičs un Rodžers Federers no Šveices. Ceturto pozīciju saglabāja brits Endijs Marejs, piektajā vietā atrodas zviedrs Robins Sēderlings, bet krievs Nikolajs Davidenko ieņem sesto vietu. Septītais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko čehs Tomašs Berdihs un amerikānis Endijs Rodiks. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz spānis Fernando Verdasko.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu saglabā Juška, kurš atkāpies par vienu vietu un tagad atrodas 169. pozīcijā. Gulbis atguvis vienu vietu, kas viņam dod 220. pozīciju, bet Pavlovs pakāpies par sešām vietām uz 312. pozīciju. No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis atrodas 1200. vietā un dala to ar citu Latvijas sportistu Artūrs Kazijevu.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpusies par piecām pozīcijām un tagad ieņem 64.vietu.

Sevastovai pašlaik ir 1045 punkti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Sevastova piedalījās Budapeštas WTA "International" sērijas turnīrā, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur ar 7-6 (7:1), 2-6, 6-7 (4:7) zaudēja rumānietei Aleksandrai Dulgeru, kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnīja 70 WTA ranga punktus, tomēr ar to nebija pietiekami, lai vismaz saglabātu savu ranga vietu, jo pagājušajā gadā Latvijas tenisiste no 6.jūlija līdz 12.jūlijam spēlēja Zagrebas ITF 75 000 sērijas turnīrā, kur iekļuva finālā, līdz ar to šogad viņai bija jāaizstāv 90 WTA ranga punkti. Šonedēļ Sevastova piedalīsies Prāgas WTA "International" turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar galveno favorīti mājinieci Lūsiju Safarovu, kura būs izlikta ar pirmo numuru.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā par 23 vietām uz 517. pozīciju pakāpusies Diāna Marcinkēviča, bet Līga Dekmeijere atguvusi desmit pozīcijas un tagad atrodas 754. vietā. Alīna Jerjomina pakāpusies par septiņām vietām, ieņemot 953. pozīciju, bet Zane Zariņa, kura WTA rangā atrodas tikai nedaudz vairāk kā mēnesi, pakāpusies par septiņām vietām, ieņemot 981. pozīciju. WTA vienspēļu rangā vairs neatrodas vēl viena Latvijas tenisiste Irina Kuzmina, kura starptautiskos turnīros nav piedalījusies jau kopš šī gada sākuma.

Ranga pirmajā vietā joprojām ir amerikāniete Serēna Viljamsa, bet otro pozīciju ieņem Jeļena Jankoviča no Serbijas. Savukārt uz trešo pozīciju pakāpusies Venusa Viljamsa, kas uz ceturto vietu nobīdījusi dānieti Karolīnu Vozņacki. Piekto vietu saglabājusi austrāliete Samanta Stosura, kurai seko krieviete Jeļena Dementjeva un beļģiete Kima Klijstersa. Astotā ir Frančeska Skjavone no Itālijas, devīto vietu saglabājusi krieviete Vera Zvonarjova, bet desmitā ir ķīniete Na Li.

Tikmēr dubultspēļu rangā par vienu pozīciju uz 67. vietu pakāpusies Dekmeijere, bet Sevastova zaudējusi divas vietas, kas viņai dod 276. pozīciju. Vēl no Latvijas sportistēm jaunākajā dubultspēļu rangā Marcinkēviča pakāpusies par 19 pozīcijām uz 479. vietu, Kuzmina atkritusi par vienu vietu un tagad atrodas 655. vietā, bet Jerjomina šonedēļ pakāpusies uz 742. vietu.

LETA/Foto: AFP

­