Ernests Gulbis sasniedz savu ATP ranga rekordvietu
Citi sporta veidi
2010. gada 16. augusts, 10:31

Ernests Gulbis sasniedz savu ATP ranga rekordvietu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā pakāpies par vienu pozīciju un tagad atrodas 27. vietā.

­

­

Latvietim, kurš iepriekšējās piecas nedēļas ieņēma 28. vietu, šī ir atkārtoti sasniegta augstākā pozīcija ATP rangā. Pirmo reizi viņš uz 27. vietu bija pakāpies jau maijā. Gulbim šobrīd ir 1445 ranga punkti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Toronto "Masters 1000" sērijas turnīrā, otrajā kārtā līdzīgā cīņā ar 6-4, 4-6, 4-6 piekāpjoties zviedram Robinam Sēderlingam, kurš bija izlikts ar piekto numuru. Savukārt šonedēļ Gulbis spēlēs Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīrā, pirmajā mačā spēlējot ar amerikāni Donaldu Jangu, kurš dalībai turnīrā saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card".

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška pakāpies vēl par 36 vietām un tagad ieņem 277. vietu, bet Kārlis Lejnieks atguvis trīs vietas un šonedēļ ieņem 529. pozīciju. Tikmēr Adrians Žguns atkritis par divām pozīcijām uz 634. vietu, bet Deniss Pavlovs atguvis 187 vietas un atrodas 747. pozīcijā.

Vairākas izmaiņas notikušas arī ATP ranga pirmajā desmitniekā. Pirmo vietu saglabā spānis Rafaels Nadals, bet, kā jau bija gaidīts, uz otro vietu pakāpās Rodžers Federers no Šveices, kurš apsteidzis serbu Novāku Džokoviču. Ceturto pozīciju saglabāja brits Endijs Marejs, piektajā vietā atrodas zviedrs Robins Sēderlings, bet krievs Nikolajs Davidenko ieņem sesto vietu. Septītajā vietā atrodas čehs Tomašs Berdihs, bet uz astoto vietu pakāpies spānis Fernando Verdasko, kurš apsteidzis argentīnieti Huanu Martinu del Potro. Savukārt desmito vietu saglabājis Francijas spēcīgākais tenisists Žo Vilfrīds Tsonga.

Pagājušajā nedēļā norisinājās tikai Toronto turnīrs, kurā triumfēja Marejs, kas finālmačā pieveica Federeru.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš pakāpies par 16 vietām un sasniedzis jau 142. pozīciju, kas ir augstākā viņa karjerā. Savukārt Pavlovs atguvis 57 vietas un pakāpies uz 215. pozīciju. Gulbis atguvis deviņas pozīcijas, ieņemot 696. vietu, bet Miķelis Lībietis un Artūrs Kazijevs atgriezušies rangā dalītā 1344. vietā.

LETA/Foto: AFP

­