Citi sporta veidi
2010. gada 11. oktobris, 22:43

Sevastova jau 44. vietā, Gulbis atkrīt uz 26.

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par 11 vietām un tagad ieņem 44. pozīciju, kas ir līdz šim augstākā viņas karjerā.

Sevastovas šobrīd ir 1325 WTA punkti. Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas tenisiste pārvarēja kvalifikāciju un aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīrā, nopelnot 280 WTA ranga punktus. Līdz šim Sevastova WTA rangā nekad nebija bijusi augstāk par 54. vietu. Šonedēļ Sevastova startēs Lincas WTA "International" sērijas turnīrā, pirmajā kārtā otrdien tiekoties ar čehieti Barboru Zahlavovu Stricovu, kura šonedēļ WTA rangā atkritusi no 52. uz 58. pozīciju.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā par vienu pozīciju atkritusi Diāna Marcinkēviča, kura tagad ieņem 581. vietu, Līga Dekmeijere saglabājusi 762. vietu, bet Zane Zariņa nokritusi uz 976. pozīciju.

Kā jau iepriekš bija zināms, par jauno WTA ranga līderi kļuvusi dāniete Karolīna Vozņacki, kura apsteigusi amerikānieti Serēnu Viljamsu. Vozņacki kļuvusi par 20. WTA ranga līderi tā pastāvēšanas vēsturē. Tikmēr uz trešo vietu pakāpusies krieviete Vera Zvonarjova, kura apsteigusi Venusu Viljamsu. Kā ziņots, neviena no māsām Viljamsām šogad traumu dēļ vairs nestartēs. Vairāk izmaiņas ranga pirmajā desmitniekā nav notikušas - piekto vietu saglabājusi Kima Klijstersa, kurai seko itāliete Frančeska Skjavone, serbiete Jeļena Jankoviča, itāliete Frančeska Stosura, krieviete Jeļena Dementjeva un Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka.

Pagājušajā nedēļā risinājās vienīgi Pekinas turnīrs. Tajā triumfēja Vozņacki, kas finālmačā pieveica Zvonarjovu.

Tikmēr dubultspēļu rangā divas vietas atguvusi Dekmeijere, kura tagad atrodas 90. pozīcijā. Savukārt 207. pozīciju saglabājusi Sevastova. Vēl no Latvijas sportistēm jaunākajā dubultspēļu rangā Marcinkēviča zaudējusi vienu vietu un ieņem 424. pozīciju, bet 794. vietā dubultspēļu rangā debitējusi trīskārtējā šī gada Latvijas čempione Lina Lileikite.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā zaudējis vienu pozīciju un atrodas 26. vietā. Gulbim šobrīd ir 1450 ATP ranga punkti. Iepriekšējās četras nedēļas Gulbis ATP rangā ieņēma 25. vietu, kas ir augstākā viņa karjerā.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Latvijas tenisists piedalījās Tokijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā piekāpās krievam Dmitrijam Tursunovam. Savukārt šonedēļ Gulbis spēlēs Šanhajas "Masters 1000" turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar francūzi Rišāru Gaskē, kurš jaunākajā ATP rangā zaudējis vienu vietu un ieņem 31. pozīciju.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis četras vietas un tagad ieņem 290. vietu, bet Kārlis Lejnieks pakāpies par 22 pozīcijām un šonedēļ ieņem 463. pozīciju. Tikmēr Deniss Pavlovs saglabājis 717 .pozīciju, bet Adrians Žguns atguvis trīs pozīcijas, atrodoties 846. vietā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ notikusi viena izmaiņa. Pirmo vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kurš šo pozīciju saglabās arī šīs sezonas beigās, otrais joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, bet trešo vietu saglabājis šveicietis Rodžers Federers. Ceturto pozīciju saglabājis brits Endijs Marejs, piektajā vietā joprojām atrodas zviedrs Robins Sēderlings, krievs Nikolajs Davidenko ieņem sesto vietu, bet septītajā vietā atrodas čehs Tomašs Berdihs. Astoto pozīciju saglabājis krievs Mihails Južnijs, devītais joprojām ir spānis Fernando Verdasko, bet uz desmito vietu pakāpies spānis Davids Ferrers, kurš apsteidzis amerikāni Endiju Rodiku.

Pagājušajā nedēļā risinājās divi "ATP World Tour 500" sērijas turnīri - Tokijas sacensībās triumfēja Nadals, bet Pekinā uzvaru otro gadu pēc kārtas svinēja Džokovičs.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš atguvis vienu vietu un tagad atrodas 138. pozīcijā. Savukārt Deniss Pavlovs no 223. vietas pakāpies uz 220. pozīciju. Gulbis atkritis par divām pozīcijām uz 717. vietu, Lejnieks atguvis 481 pozīciju un tagad atrodas 937. vietā, bet Miķelis Lībietis un Artūrs Kazijevs rangā ieņem dalītu 1173. vietu.  

LETA/Foto: AFP