Raimonds Vilkoits: Spēlēt MHL izlasē bija liels baudījums
2011. gada 5. janvāris, 12:21

Raimonds Vilkoits: Spēlēt MHL izlasē bija liels baudījums

Jauns.lv

Spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izlasē "Krasnije zvezdi" bija liels baudījums, uzskata Latvijas komandas "Rīga" uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

Kā ziņots, "Krasnije zvezdi" komanda ar Vilkoitu sastāvā decembra nogalē un janvāra sākumā bija devusies Ziemeļamerikas tūrē, kuras laikā pirmo reizi vēsturē tika aizvadītas savstarpējās spēles ar MHL izlases un Ziemeļamerikas jauniešu komandu piedalīšanos.

"Man patika tas, ka tādā īsā brīdī mēs kļuvām par ļoti draudzīgu kolektīvu. Un spēlēt šādā komandā ir tīrākais baudījumus. Tomēr žēl, ka mums jāšķiras, kaut gan kontaktus uzturēšu ar visiem puišiem," pēc aizvadītajām spēlēm pārdomās dalījās Vilkoits.

"Krasnije Zvjozdi" pēdējā spēlē otrdien ar 5:2 uzvarēja Ontario Junioru hokeja līgas (OJHL) komandu Velingtonas ''Dukes'', tiekot pie ceturtā panākuma piecās spēlēs.

Ziemeļamerikas tūrē "Krasnije zvezdi" komanda kopumā aizvadīja piecas spēles, kurās izcīnīja četras uzvaras, taču piedzīvoja vienu zaudējumu pret pagājušās sezonas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionvienību "Jēlas universitāte".

"Ziemeļamerikā tiek spēlēts pavisam cits hokejs. Viss notiek ļoti ātri, tāpēc lēmumu uz laukuma jāpieņem zibenīgi," sacīja Vilkoits.

Kā zināms, Vilkoits ikdienā pārstāv MHL komandu "Rīga". Šosezon 20 gadus vecais uzbrucējs 32 spēlēs ir guvis 17 vārtus un izdarījis 13 rezultatīvas piespēles. Vilkoits šosezon debitēja arī KHL klubā Rīgas "Dinamo", spējot izcelties arī ar vienu vārtu guvumu.

Vilkoits arī pastāstīja, ka organizatoriskajā līmenī Ziemeļamerikas tūrē viss bija lieliski. "Visas spēles bija ļoti aizraujošas, taču visinteresantākās bija pret Jēlas un Velingtonas "Dukes" komandām. Viss bija noorganizēts augstākajā līmenī, un vienīgais, kas mums atlika, bija koncentrēties savām spēlēm. Visspilgtāk atmiņā man ir palicis Niagāras ūdenskritums. Es pirmo reizi dzīvē ieraudzīju kaut ko tik grandiozu," iespaidos dalījās Vilkoits.

Vilkoits, kurš pirms tam turnejā bija guvis vienus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, daloties iespaidos, sacīja, ka viņam bija bauda spēlēt apvienotajā MHL komandā. "Man patika, ka tik īsā laikā mēs kļuvām par draudzīgu kolektīvu. Žēl, ka šķiramies, taču ar visiem puišiem centīšos uzturēt kontaktus. Visas aizvadītās spēles bija labas, bet īpaši interesanti bija spēlēt pret Jēlu un Velingtonu. Mums tika radīti satriecoši apstākļi, tāpēc varējām koncentrēties tikai mačiem," piebilda Vilkoits.

Jau ziņots, ka MHL izlasē "Krasnije zvezdi" vieta bija paredzēta vēl vienam HK „Rīga” spēlētājam aizsargam Ērikam Ševčenko, tomēr viņš bija spiests atgriezties atgriezās Latvijā, jo neilgi pirms izlidošanas no Maskavas uz Ziemeļameriku atklājās, ka hokejistam ir vecā parauga Latvijas pase, kuras īpašniekiem nepieciešama vīza nokļūšanai ASV.

MHL apvienotā komanda pirmo reizi viesojās Ziemeļamerikā.

kasjauns.lv/ LETA/Foto: LETA