Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ernestam Gulbim ranga rekordvieta, Sevastova saglabā pozīciju
Citi sporta veidi

Ernestam Gulbim ranga rekordvieta, Sevastova saglabā pozīciju

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par vienu vietu un tagad ieņem 21. pozīciju, kas ir viņa karjeras rekordvieta.

Ernestam Gulbim ranga rekordvieta, Sevastova sagla...
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, neskatoties uz nepiedalīšanos pagājušās nedēļas turnīros, turpina kāpt ATP rangā.
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, neskatoties uz nepiedalīšanos pagājušās nedēļas turnīros, turpina kāpt ATP rangā.

Šobrīd Latvijas tenisistam ir 1575 ranga punkti.

Rekordvietu Gulbis sasniedza arī 31. janvārī publiskotajā rangā, kad Latvijas vadošais tenisists pakāpās par divām pozīcijām, ieņemot 22. vietu.

Kā ziņots, Gulbis Austrālijas atklātajā čempionātā bija izlikts ar 24.numuru, tomēr jau pirmajā kārtā ar rezultātu 6-7 (5:7), 2-6, 4-6 piekāpās vācietim Benjaminam Bekeram.

Līdz ar to Gulbis "Grand Slam" sacensību pirmo kārtu nespēja pārvarēt jau kopš 2009. gada Vimbldonas turnīra, bet otro kopš 2008. gada Francijas atklātā čempionāta, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Šonedēļ Gulbis piedalīsies Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā. Pirmajā kārtā latvietis tiksies ar mājinieku Tjemo de Bakeru, kuram jaunākajā rangā atvēlēta 50. pozīcija.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis vienu vietu un tagad ieņem 314. pozīciju, bet Kārlis Lejnieks saglabājis iepriekš ieņemto 369. pozīciju. Tikmēr Deniss Pavlovs atguvis 20 pozīcijas un šobrīd atrodas 544. vietā, Adrians Žguns zaudējis piecas vietas un tagad atrodas 668. pozīcijā, bet Miķelis Lībietis atrodas 1364. vietā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena izmaiņa. Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers un serbs Novāks Džokovičs, kurš, kā ziņots, janvāra beigās otro reizi karjerā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Tikmēr ATP ranga ceturto vietu saglabājis zviedrs Robins Sederlings, piektais joprojām ir Austrālijas atklātā čempionāta finālists Endijs Marejs no Lielbritānijas, sestais ir spānis Davids Ferrers, bet septītais ir čehs Tomašs Berdihs. Astotais joprojām ir amerikānis Endijs Rodiks, devīto vietu saglabājis Fernando Verdasko no Spānijas, bet pirmajā desmitniekā atgriezies krievs Mihails Južnijs, kurš apsteidzis austrieti Jirgenu Melceru.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš saglabājis 173. pozīciju, savukārt Pavlovs atkritis uz 216. pozīciju.

Gulbis atguvis četras vietas un šobrīd ieņem 398. vietu, Lībietis atkāpies par vienu pozīciju uz 639. vietu, bet Lejnieks atguvis vienu pozīciju un tagad atrodas 893. vietā. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1176. vietu.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi iepriekš ieņemto 36. pozīciju, kas ir viņas karjeras rekordvieta. Sevastovas kontā ir 1610 punkti.

Kā ziņots, Austrālijas atklātajā čempionātā, kas noslēdzās janvāra beigās, Sevastova aizkļuva līdz sacensību astotdaļfinālam.

Šonedēļ Latvijas vadošā tenisiste piedalīsies Parīzes WTA "Premier" sērijas turnīrā. Pirmajā kārtā Sevastova tiksies ar Igaunijas līderi Kaiju Kanepi, kura jaunākajā WTA rangā saglabājusi 17. vietu.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča saglabājusi 569. vietu, bet Līga Dekmeijere zaudējusi divas vietas un tagad ieņem 615. pozīciju. Tikmēr trīskārtējā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite zaudējusi septiņas pozīcijas un atrodas 1081. vietā, bet Jūlija Kuļibaba atkāpusies par piecām vietām uz 1154. pozīciju.

WTA ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu joprojām ieņem dāniete Karolīna Vozņacki, otrā ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja beļģiete Kima Klijstersa, bet trešo vietu ieņem krieviete Vera Zvonarjova. Ceturtā ir itāliete Frančeska Skjavone, kurai seko austrāliete Samanta Stosura, bet sestā ir amerikāniete Venusa Viljamsa. Septītajā vietā atrodas Austrālijas atklātā čempionāta fināliste ķīniete Na Li, kamēr astotajā vietā joprojām atrodas serbiete Jeļena Jankoviča. Devīto vietu ieņem Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, bet desmitnieku noslēdz Agņeška Radvanska no Polijas.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere saglabājusi 70. pozīciju. No pārējām Latvijas tenisistēm Sevastova saglabājusi 204. pozīciju, Marcinkēviča saglabājusi 432. pozīciju, Lileikite atkāpusies par vienu vietu uz 875. pozīciju, bet Irina Kuzmina ieņem 1067. vietu.

LETA/Foto: AFP