Futbols
2011. gada 24. februāris, 20:28

"Bayern" vārtsargs Krafts draud ar komandas pamešanu, ja tai pievienosies Noiers

Jauns.lv

Vācijas bundeslīgas vienības Minhenes "Bayern" vārtsargs Tomass Krafts publiski izteicies, ka pametīs komandu, ja tai vasarā pievienosies Gelzenkirhenes "Schalke 04" vārtsargs Manuels Noiers.

Kā ziņots, trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē starp pagājušās sezonas finālistēm "Bayern" ar rezultātu 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Itālijas A sērijas čempionāta klubu Milānas "Inter".

Krafts savas komandas rindās kļuva par vienu no galvenajiem panākuma kaldinātājiem, vairākas reizes glābjot komandu no vārtu zaudējuma.

Līgums ar vārtsargu vienībai beigsies jūnijā, bet jau ilgstoši "Bayern" vārds futbolistu pāreju tirgū tiek locīts sakarā ar Vācijas izlases nomināli pirmo vārtu vīru Noieru.

"Ja Noiers atnāks, es aiziešu. Nebūtu nekādas jēgas, ja es sēdētu uz rezervistu soliņa. Man nav nekādas vēlmes to darīt," vārtsarga teikto citē laikraksts "Bild".

Interesanti, ka vasarā līgums beigsies arī ar otru "Bayern" vārtsargu - 36 gadus veco Hansu-Jergu Butu.

Savukārt Noieru ar "Schalke 04" saista līgums līdz 2012.gada vasarai.

Par vārtsargu lielu interesi izrāda arī Anglijas premjerlīgais slavenais klubs Mančestras "United", kas meklē aizvietotāju nīderlandiešu veterānam Edvīnam van der Sāram.

Interesanti, ka, kamēr "Bayern" sporta direktors Kristians Nerlingers slavēja Krafta sniegumu mačā ar "Inter", sakot, ka viņš aizsargiem dod stabilitātes un drošības sajūtu, bijušais kluba prezidents un futbola leģenda Francs Bekenbauers pauda atklātu atbalstu Noiera pakalpojumu nodrošināšanai.

"Mana skatījumā viņš ir pasaules labākais vārtsargs. Ja tas ir iespējams, viņš noteikti jāiegādājas," izteicās Bekenbauers.

22 gadus vecais Krafts "Bayern" kluba sistēmā spēlē kopš 2004.gada.

"Bayern" un "Inter" atbildes spēle notiks 15.martā Minhenē.

Tikmēr Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā čempionvienība "Bayern" ar 42 punktiem 23 mačos pašlaik atrodas trešajā vietā.

LETA AFP