Gulbis ATP rangā zaudē vēl desmit pozīcijas, Sevastova WTA rangā - vienu
Citi sporta veidi
2011. gada 28. februārī, 09:25

Gulbis ATP rangā zaudē vēl desmit pozīcijas, Sevastova WTA rangā - vienu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis vēl desmit pozīcijas un tagad ieņem 34. pozīciju.

Gulbis ATP rangā zaudē vēl desmit pozīcijas, Sevas...
Ernests Gulbis 2011. gadu ir iesācis ne tuvu tik veiksmīgi kā iepriekšējo.
Ernests Gulbis 2011. gadu ir iesācis ne tuvu tik veiksmīgi kā iepriekšējo.

Šobrīd Latvijas tenisistam ir 1210 ranga punkti.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Gulbis startēja Dubaijas "ATP World Tour 500" turnīrā un pirmajā kārtā pieveica vācieti Mihaelu Berreru, tiekot pie pirmās uzvaras pusotra mēneša laikā, bet pēc tam viņš ar 3-6, 7-5, 1-6 zaudēja ukrainim Serhijam Stahovskim. Tomēr pagājušajā gadā šajā laikā Gulbis triumfēja Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, izcīnot savu pirmo un līdz šim pēdējo vienspēļu titulu karjerā, tāpēc šonedēļ viņš nespēja aizstāvēt 205 ATP ranga punktus.

Kopumā pēdējo divu nedēļu laikā Gulbis atkritis par 12 pozīcijām.

Šonedēļ plānotas Deivisa kausa cīņas, kurās Gulbis Latvijas izlasei nepalīdzēs. Viņš jau ir devies uz ASV, kur gatavojas tur plānotajiem "Masters 1000" sērijas turnīriem. Līdz maija sākumā paredzētajam Madrides "Masters 1000" turnīram viņam būs jāaizstāv vēl 720 no saviem punktiem, kas Latvijas tenisistam var likt atkal atkrist līdz pirmā simtnieka beigām.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Kārlis Lejnieks zaudējis trīs vietas un tagad ieņem 372. pozīciju, bet Andis Juška atguvis četras vietas un atrodas 376. pozīcijā. Tikmēr Deniss Pavlovs atguvis desmit pozīciju un ieņem 533. vietu, Adrians Žguns zaudējis 12 vietas un atrodas 752. pozīcijā, bet Miķelis Lībietis atrodas 1364. vietā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers un serbs Novāks Džokovičs. Tikmēr ATP ranga ceturto vietu saglabājis zviedrs Robins Sēderlings, piektais joprojām ir Endijs Marejs no Lielbritānijas, sestais ir spānis Davids Ferrers, bet septītais ir čehs Tomašs Berdihs. Astotais joprojām ir amerikānis Endijs Rodiks, devīto vietu saglabājis Fernando Verdasko no Spānijas, bet pirmo desmitnieku noslēdz austrietis Jirgens Melcers.

Pagājušajā nedēļā risinājās trīs ATP turnīri. Dubaijā trešo gadu uzvarēja Džokovičs, kurš no Federera atpaliek tikai par 85 ranga punktiem, Delribīčā pie pirmā titula pusotra gada laikā tika argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš rangā pakāpās par 77 vietām un tagad atrodas 89. pozīcijā, bet Akapulko "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Ferrers.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš saglabājis 181. pozīciju, savukārt Pavlovs atguvis četras pozīcijas un tagad ieņem 213. vietu. Gulbis zaudējis trīs pozīcijas un šobrīd ieņem 405. vietu, Lībietis pakāpies par divām pozīcijām un tagad ieņem 637. vietu, kas ir augstākā viņa karjerā, bet Lejnieks pakāpies par vienu pozīciju un tagad atrodas 894. vietā. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1182. vietu.

Tikmēr Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi vienu pozīciju un tagad atrodas 38. vietā. Sevastovas kontā ir 1580 punkti.

Pagājušajā nedēļā Sevastova WTA turnīros nestartēja, bet šonedēļ viņa spēlēs Monterejas WTA "International" sērijas turnīrā un pirmajā kārtā spēlēs ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm, noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē. Pagājušajā gadā Sevastova Monterejas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, ko toreiz sasniedza pirmo reizi karjerā, tāpēc šonedēļ viņai būs jāaizstāv 130 WTA ranga punkti.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča pakāpusies par 14 pozīcijām uz 551. vietu, bet Līga Dekmeijere saglabājusi 616. pozīciju. Tikmēr trīskārtējā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite zaudējusi četras pozīcijas un atrodas 1078. vietā, bet Jūlija Kuļibaba atkritusi par vienu vietu uz 1152. pozīciju.

WTA ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu saglabā Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki, kurai seko beļģiete Kima Klijstersa, bet trešo vietu rangā joprojām ieņem krieviete Vera Zvonarjova.  Ceturtā ir austrāliete Samanta Stosura, kurai seko itāliete Frančeska Skjavone un serbiete Jeļena Jankoviča. Septītajā vietā atrodas ķīniete Na Li, bet astotā ir amerikāniete Venusa Viljamsa. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka un Agņeška Radvanska no Polijas.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere atkāpusies vēl par četrām pozīcijām uz 92. vietu.

Arī viņa spēlēs Monterejas turnīrā. Dekmeijeres pāriniece būs Lielbritānijas tenisiste Sāra Borvela, bet pirmajā kārtā viņas pirmdien spēkosies ar kanādieti Marī Īvu Peletjē un amerikānieti Ešu Roli.

No pārējām Latvijas tenisistēm Sevastova atguvusi vienu pozīciju un ieņem 199. vietu, Marcinkēviča zaudējusi vienu vietu un tagad ieņem 433. pozīciju, Lileikite atkāpusies par divām vietām uz 873. pozīciju, bet Irina Kuzmina ieņem 1071. vietu.

LETA/Foto: EPA/LETA