Gulbis un Sevastova saglabā savas pozīcijas pasaules rangā
Citi sporta veidi
2011. gada 4. aprīlī, 23:49

Gulbis un Sevastova saglabā savas pozīcijas pasaules rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 31.vietu.

Gulbis un Sevastova saglabā savas pozīcijas pasaul...

Neskatoties uz negaidīto zaudējumu Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ir saglabājis 31. vietu ATP rangā.
Neskatoties uz negaidīto zaudējumu Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ir saglabājis 31. vietu ATP rangā.

Kā ziņots, iepriekšējās divas nedēļas vadošie pasaules tenisisti sacentās Maiami ATP "1000 Series" turnīrā, kurā Gulbis otrajā kārtā negaidīti piekāpās argentīnietim Karlosam Berlokam. Šonedēļ Gulbis turnīros nepiedalīsies, bet nākamajā nedēļā viņš Montekarlo "Masters 1000" turnīrā plāno uzsākt māla sezonu, kuras laikā latvietim kopā būs jāaizstāv 700 punkti.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Kārlis Lejnieks pakāpies par 12 vietām un tagad ieņem 351. pozīciju, kas ir augstākā viņa karjerā, bet Andis Juška zaudējis četras vietas un atrodas 374. pozīcijā. Tikmēr Deniss Pavlovs atguvis 33 pozīcijas un ieņem 506. vietu, Adrians Žguns atkritis uz 755. pozīciju, bet Miķelis Lībietis atrodas 1365. vietā.

Vairākas izmaiņas notikušas arī ATP ranga pirmajā desmitniekā.

Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko Maiami turnīrā triumfējušais serbs Novāks Džokovičs un šveicietis Rodžers Federers. Tikmēr uz ceturto vietu pakāpies Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš apsteidzis zviedru Robinu Sēderlingu, sestais joprojām ir spānis Davids Ferrers, bet septītajā pozīcijā atrodas čehs Tomašs Berdihs. Uz astoto vietu pakāpies Fernando Verdasko no Spānijas. Tāpat pa vienai vietai pakāpušies arī austrietis Jirgens Melcers un francūzis Gaels Monfiss, kurš noslēdz pirmo desmitnieku. Tikmēr no desmitnieka izkritis amerikānis Endijs Rodiks, kurš zaudējis sešas vietas un nokritis uz 14. pozīciju.

Kā ziņots, Maiami turnīra finālā Džokovičs ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja Nadalu.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš atguvis desmit pozīcijas un atrodas 180. vietā, savukārt Pavlovs atguvis vēl 14 pozīcijas un tagad ieņem 187. vietu. Gulbis zaudējis trīs pozīcijas un šobrīd ieņem 410. vietu, Lībietis atguvis vienu pozīciju un tagad ieņem 633. vietu, bet Lejnieks atkritis par četrām pozīcijām un tagad atrodas 803. vietā. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1190. vietu.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi 38. vietu. Sevastovas kontā ir 1460 punkti.

Iepriekšējās divas nedēļas risinājās Maiami WTA "Premier" sērijas turnīrs, tomēr Sevastova tajā nepiedalījās. Tas gan Latvijas tenisistei neliedza saglabāt pozīciju rangā. Arī šonedēļ Sevastova vēl turnīros nepiedalīsies.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča pakāpusies par 23 pozīcijām un atrodas 530. vietā, bet Līga Dekmeijere atguvusi divas vietas un tagad atrodas 618. pozīcijā. Tikmēr trīskārtējā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite zaudējusi vienu pozīciju un atrodas 1077. vietā, bet Jūlija Kuļibaba atkāpusies par trijām vietām uz 1154.pozīciju.

Vairākas izmaiņas notikušas WTA ranga pirmajā desmitniekā. Pirmo vietu saglabāja Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki, kurai seko beļģiete Kima Klijstersa, bet trešo vietu rangā joprojām ieņem krieviete Vera Zvonarjova. Ceturtajā vietā joprojām atrodas itāliete Frančeska Skjavone, kura apsteidz austrālieti Samantu Stosuru, bet uz sesto vietu pakāpusies Maiami turnīrā uzvarējusī baltkrieviete Viktorija Azarenka. Pa vienai pozīcijai zaudējušas ķīniete Na Li un Serbijas tenisiste Jeļena Jankoviča, kuras atrodas attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā, par četrām vietām uz devīto pozīciju pakāpusies krieviete Marija Šarapova, bet par divām pozīcijām uz desmito vietu pakāpusies amerikāniete Serēna Viljamsa, kura nav spēlējusi jau kopš pagājušā gada vidus.

Maiami turnīra finālā Azarenka ar 6-1, 6-4 uzvarēja Šarapovu.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere zaudējusi sešas vietas un tagad atrodas 91. pozīcijā. No pārējām Latvijas tenisistēm Sevastova zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 206. vietu, Marcinkēviča atkāpusies par četrām vietām uz 439. pozīciju, Lileikite joprojām atrodas 876. pozīcijā, bet Irina Kuzmina pakāpusies uz 1061. vietu.

LETA/Foto: AFP/LETA