Červenkam „hat-trick”, čehi atstāj Krieviju bez medaļām
Hokejs

Červenkam „hat-trick”, čehi atstāj Krieviju bez medaļām

Jauns.lv

Čehijas hokejisti svētdien izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgas, kad mačā par trešo vietu ar rezultātu 7:4 (2:3, 3:1, 2:0) uzvarēja Krievijas valstsvienību.

Červenkam „hat-trick”, čehi atstāj Krieviju bez me...
Romana Červenkas (pa labi) lieliskais sniegums nodrošināja Čehijas izlasei pārliecinošu uzvaru.
Romana Červenkas (pa labi) lieliskais sniegums nodrošināja Čehijas izlasei pārliecinošu uzvaru.

Mača rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad vārtus guva Čehijas uzbrucējs Romans Červenka, bet turpinājumā pa vieniem vārtiem guva Iļja Kovaļčuks un Dmitrijs Kuļikovs, izvirzot Krieviju vadībā ar 2:1. Desmitajā minūtē Petrs Pruha panāca neizšķirtu, taču pusotru minūti līdz trešdaļas beigām Kovaļčuks vēlreiz izvirzīja Krievijas komandu vadībā. Otrā trešdaļa iesākās ar Čehijas komandas pārsvaru, kas arī deva rezultātu, kad otros vārtus mačā guva Pruha, bet turpinājumā Krievijas izlases vārtsargu Konstantīnu Baruļinu divas reizes pārspēja Červenka, tādējādi panākdams sev "hat-trick". Četras minūtes līdz otrās trešdaļas beigām rezultātu līdz minimumam samazināja 19 gadus vecais Krievijas izlases uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, taču trešās trešdaļas septītajā minūtē Jans Mareks čehiem vēlreiz atjaunoja divu vārtu pārsvaru, atstājot Krievijas komandai minimālas iespējas atspēlēties. Spēles izskaņā Krievija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ko izmantoja Čehija un Tomašs Plekaņecs raidīja ripu tukšos vārtos.

Metienu attiecība šajā spēlē bija 43:28 Krievijas izlases labā.

Svētdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika sāksies arī čempionāta finālspēle, kur Somija tiksies ar Zviedriju. Šo maču tiešraidē varēs vērot kanālā TV3.

Kā ziņots, pusfināla mačos Zviedrija ar 5:2 pieveica Čehiju, bet Somija ar 3:0 pārspēja Krieviju. Jau vēstīts, ka Zviedrijas izlase pasaules čempionāta pusfinālā spēlēja jau 11. gadu pēc kārtas, bet finālā tā pēdējo reizi bija iekļuvusi 2006. gadā Rīgā notikušajā čempionātā, kurā triumfēja. Savukārt Somija finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2007. gada, bet pasaules čempionātā tā uzvarējusi tikai vienu reizi - 1995. gadā, kad to trenēja Latvijā pazīstamais Kurts Lindstrēms.

Abas komandas pasaules čempionāta finālā savā starpā tiksies piekto reizi. Līdz šim trijās reizēs uzvarējusi Zviedrija, bet 1995.gadā Somija bija pārāka ar 4:1. Tāpat abas komandas savā starpā spēkojās arī 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu finālmačā, kad zviedri triumfēja ar 3:2, vēlāk tajā gadā kļūstot par pirmo komandu, kas vienā gadā uzvarējusi gan Olimpiādē, gan pasaules čempionātā.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālos Čehija ar rezultātu 4:0 pieveica ASV, Zviedrijas izlase ar 5:2 apspēlēja Vācijas hokejistus, Somija ar 4:1 uzvarēja Norvēģijas valstsvienību, bet Krievija ar 2:1 bija pārāka par Kanādas izlasi. Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza 13.vietā.

LETA/Foto: EPA/LETA