Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ernests Gulbis atkritis jau uz 85. vietu ATP rangā
Citi sporta veidi

Ernests Gulbis atkritis jau uz 85. vietu ATP rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis 22 pozīcijas un šobrīd ieņem 85.vietu.

Ernests Gulbis atkritis jau uz 85. vietu ATP rangā...

Ernestam Gulbim šī sezona pagaidām ir ļoti neveiksmīga.
Ernestam Gulbim šī sezona pagaidām ir ļoti neveiksmīga.

Kā ziņots, Gulbis elpošanas problēmu dēļ sacensībās nav piedalījies kopš aprīļa beigām, kad Belgradas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 4-6 zaudēja ukrainim Iļjam Marčenko. Pēc tam viņš nepiedalījās Madrides un Romas "Masters 1000" sērijas turnīros, ATP rangā atkrītot uz 63. pozīciju, un šajā nedēļā piedzīvojis vēl vienu ievērojamu kritienu, jo neaizstāvēja pērn šajā laikā nopelnītos 180 punktus. Šonedēļ latvietis plāno piedalīties Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kura pirmajā kārtā spēkosies ar itāli Fabio Fonjīni.

Nicas turnīram Gulbis pieteicās pēdējā brīdī. Organizatori viņam nolēma piešķirt speciālo ielūgumu jeb "wild card".

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis 11 vietas un tagad ieņem 401. pozīciju, bet Kārlis Lejnieks atguvis trīs vietas un atrodas 410. pozīcijā. Tikmēr Deniss Pavlovs atguvis piecas pozīcijas un pašreiz atrodas 495.vietā, Adrians Žguns pakāpies par divām vietām un ieņem 751. pozīciju, bet Miķelis Lībietis atrodas 1361.vietā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas.

Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko Madrides un Romas turnīros uzvarējušais serbs Novāks Džokovičs un šveicietis Rodžers Federers. Jāpiebilst, ka Džokoviču no Nadala šobrīd šķir 405 punkti. Ceturto vietu saglabājis Endijs Marejs no Lielbritānijas, piektajā pozīcijā joprojām atrodas zviedrs Robins Sēderlings, sestais tagad ir čehs Tomašs Berdihs, kurš uz septīto vietu novirzījis spāni Davidu Ferreru. Astotais ir austrietis Jirgens Melcers, devītajā vietā atrodas Francijas tenisists Gaels Monfiss, bet pirmajā desmitniekā ielauzies ASV pārstāvis Mārdijs Fišs.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš saglabājis 159. vietu, savukārt Pavlovs atguvis trīs pozīcijas un tagad ieņem 182. vietu. Gulbis pakāpies par trijām pozīcijām un šobrīd ieņem 284. vietu, Lībietis zaudējis trīs pozīcijas un tagad ieņem 627.vietu, bet Lejnieks atkāpies par trijām pozīcijām uz 747. vietu. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1183. vietu.

Tikmēr Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atguvusi vienu pozīciju un tagad atrodas 46. vietā. Sevastovas kontā ir 1170 punkti.

Aizvadītajā nedēļā risinājās Romas WTA "Premier" sērijas turnīrs, tomēr Latvijas tenisiste tajā nepiedalījās. Tāpat viņa nepiedalījās Madrides WTA "Premier" turnīrā, iepriekšējā rangā piedzīvojot kritienu par deviņām pozīcijām. Kritienu rangā Sevastova piedzīvoja, jo viņai nācās zaudēt 280 WTA ranga punktus, ko latviete nopelnīja par triumfu pagājušā gada Eštorilas WTA "International" sērijas turnīrā.

No pārējām Latvijas tenisistēm jaunākajā WTA vienspēļu rangā Diāna Marcinkēviča pakāpusies par uzreiz 35 pozīcijām un tagad ieņem 497. vietu, bet Līga Dekmeijere pakāpusies par 17 vietām uz 672. pozīciju. Tikmēr trīskārtējā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite zaudējusi divas pozīcijas un atrodas 1080. vietā, bet Jūlija Kuļibaba atkāpusies par vienu vietu uz 1169. pozīciju.

WTA ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas. Pirmo vietu saglabāja Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki, kurai seko beļģiete Kima Klijstersa, bet trešo vietu rangā joprojām ieņem krieviete Vera Zvonarjova. Ceturtā ir Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, piektā joprojām ir itāliete Frančeska Skjavone, bet sesto pozīciju saglabājusi ķīniete Na Li. Uz septīto vietu pakāpusies krieviete Marija Šarapova, kas apsteigusi austrālieti Samantu Stosuru. Tikmēr devītā tagad ir čehiete Petra Kvitova, bet uz desmito pozīciju atkāpusies serbiete Jeļena Jankoviča.

Tikmēr dubultspēļu rangā Dekmeijere zaudējusi 13 vietas un tagad atrodas 106. pozīcijā.

No pārējām Latvijas tenisistēm Sevastova pakāpusies par vienu vietu uz 205. pozīciju, Marcinkēviča zaudējusi vienu vietu un tagad ieņem 443. pozīciju, Lileikite atguvusi četras vietas un ieņem 883. pozīciju, bet Irina Kuzmina ieņem 1060. vietu.


LETA/Foto: EPA/LETA