2011. gada 28. maijs, 15:08

Minskas "Dinamo" pievienojas uzreiz četri leģionāri

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo" piektdien noslēdza līgumus ar uzreiz četriem ārzemju leģionāru hokejistiem.

Nākamajā sezonā Baltkrievijas komandu pārstāvēs trīs aizsargi - čehs Lukašs Krajičeks, kurš pagājušo sezonu pavadīja Čehijas līgas vienībā Triņecas "Ocelari", ASV aizsargs Toms Preisings, kurš aizvadītajā sezonā Astanas "Baris" komandas sastāvā nospēlēja tikai divus mačus, un bijušais Mitišču "Atlant" hokejists Jaroslavs Obšuts no Slovākijas.

Tāpat nākamajā sezonā "Dinamo" spēlēs Čehijas uzbrucējs Libors Pivko, kurš pagājušā sezonā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandā 21 spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Jāpiebilst, ka līdz šim Baltkrievijas vienība uz nākamo sezonu bija vienojusies ar 11 leģionāriem, bet pašmāju hokejisti pašlaik Minskas vienībai ir tikai seši.

Kā zināms, tikai trīs KHL komandām nav leģionāru skaita ierobežojums - Latvijas komandai Rīgas "Dinamo", Kazahstānas vienībai Astanas "Baris" un jau pieminētajai Minskas "Dinamo".

Zīmīgi, ka Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pasaules čempionāta laikā izteicās, ka viņa nolūkos ietilpst Minskas "Dinamo" leģionāru skaita samazināšana.

Jau vēstīts, ka Lukašenko Baltkrievijas izlases sniegumu pasaules čempionātā nodēvēja par apkaunojošu un pretīgu. Valstsvienība bija spiesta spēlēt turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, ar grūtībām tomēr nosargājot vietu pasaules hokeja izlašu elitē.

Jau vēstīts, ka Minskas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta noslēgumā Rietumu konferencē ierindojās astotajā vietā, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 3-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai.

LETA