Lietuvas basketbolistiem smaga uzvara pret Nigēriju
Lietuvas basketbolistiem otrā smagā uzvara divos Riodežaneiro olimpisko spēļu mačos.
2016. gada 10. augusts, 07:24

Lietuvas basketbolistiem smaga uzvara pret Nigēriju

Jauns.lv

Pie grūtas uzvaras Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā otrdien tika Lietuvas izlase, kas ar 89:80 (13:16, 23:25, 29:13, 24:26) uzvarēja Nigēriju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietuvai šajā mačā 21 punktam iemeta Jons Mačulis un Mants Kalnietis, kuram turklāt arī 12 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Nigērijai 19 punktus sameta Ike Diogu.

Nigērijas basketbolisti šo maču uzsāka negaidīti veiksmīgi un pirmajā puslaikā, patiecoties vairākiem precīziem tālmetieniem, turējās dažu punktu vadībā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 41:36 par labu Nigērijas valstsvienībai. Tomēr trešajā ceturksnī Lietuvas basketbolisti lauza šīs cīņas gaitu - tā viducī viņi veica 12:0 izrāvienu un panāca desmit punktu starpību (59:49).

Mačam tuvojoties izskaņai, Nigērijai ar ierobežoto spēlētāju sastāvu neizdevās panākt Lietuvu, lai gan pēdējā minūtē tā vēl pretiniekiem pakutināja nervus, pietuvojoties līdz 79:84. Tiesa, lietuvieši uzvaru tik un tā nosargāja.

Tikmēr citā B apakšgrupas spēlē Argentīna ar 90:82 (22:22, 24:18, 27:14, 17:28) uzvarēja Horvātiju.

Argentīnas labā ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās pieredzējušais Luiss Skola, kamēr 13 pievienoja Manu Džinobili. Savukārt Horvātijai 19 punkti, desmit atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Dario Saričam.

Argentīna labāka pār Horvātijas basketbolistiem bija pirmās trīs ceturtdaļas, kas viņiem pēc nospēlētām 30 minūtēm ļāva atrasties vadībā ar 73:54. Tomēr noslēdzošā ceturkšņa sākumā horvāti veica izrāvienu 13:2, kas šajā spēlē ļāva atjaunot intrigu, jo rezultāta starpība bija mazāka par desmit punktiem (75:67). Tobrīd vēl līdz pamatlaika beigām vēl bija atlikušas septiņas minūtes, turklāt minūti pirms pamatlaika beigām Saričs samazināja rezultāta starpību līdz tikai četriem punktiem (81:85), bet ar to nebija pietiekami.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pie negaidītas uzvaras savās mājās notiekošajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs otrdien tika Brazīlijas basketbola izlase, kas ar 66:65 (18:13, 16:18, 19:14, 13:20) pārspēja pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

Brazīlijas izlases sastāvā ar 11 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Marselinju Huertašs, bet desmit punkti Markinju kontā. Tikmēr Spānijas valstsvienību no zaudējuma neglāba tās līdera Po Gasola 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas, kamēr 11 punktus sameta Serhio Ļuļs

Brazīlija šo spēli sāka lieliski, izvirzoties vadībā ar 16:8, taču pēc tam Spānijas basketbolistiem izdevās nedaudz izlīdzināt mača gaitu, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar 34:31 par labu mājiniekiem. Brazīlieši gana sekmīgi spēlēja arī otrajā puslaikā, neļaujot pašreizējajiem Eiropas čempioniem pārņemt vadību, turklāt noslēdzošā ceturkšņa sākumā mājinieki atradās vadībā jau ar 11 punktiem (56:45). Tiesa, spāņi atspēlējās un divas minūtes līdz pamatlaika beigām Ļuļs ar tālmetienu panāca 64:63, bet spēles beigas aukstasinīgāk nospēlēja brazīlieši, kam panākumu piecas sekundes pirms beigām ar pielabotu metienu atnesa Markinju.

B apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar divām uzvarām divos mačos atrodas Lietuva un Argentīna, kamēr pa vienam panākumam guvušas Brazīlija un Horvātija. Savukārt Spānija un Nigērija zaudējušas abās aizvadītajās spēlēs.

Tikmēr A apakšgrupas priekšgalā ar diviem panākumiem divās spēlēs atrodas ASV un Austrālija, kamēr ar vienu uzvaru seko Serbija un Francija. Savukārt zaudējumus abos aizvadītajos mačos cietušas Venecuēla un Ķīna.

Olimpiskajā turnīrā 12 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Katras grupas četras labākās izlases sasniegs ceturtdaļfinālu.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA