Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Citi sporta veidi

Olimpiskajā tenisa turnīrā vienspēlēs noskaidroti visi ceturtdaļfinālisti

Jauns.lv

Olimpiskajā tenisa turnīrā trešdien Vimbldonas tenisa kortos, Londonā, vienspēlēs tika noskaidroti visi ceturtdaļfinālu dalībnieki.

Olimpiskajā tenisa turnīrā vienspēlēs noskaidroti ...

Vīriešu vienspēlēs galvenais favorīts un pasaules ranga līderis Rodžers Federers ar 7-5, 6-3 uzvarēja Denisu Istominu no Uzbekistānas, un cīņā par vietu pusfinālā tiksies ar amerikāni Džonu Aizneru, kurš ar 7-5, 7-6 (16-14) pārspēja serbu Janko Tipsareviču.

Federeram gan neveicās vīriešu dubultspēlēs, kurš pirms četriem gadiem viņš kopā ar Stanislasu Vavribnku kļuva par olimpisko čempionu. Šoreiz abi šveicieši ar 6-1, 6-7 (5-7), 3-6 zaudēja Džonatanam Erliham/Endijam Ramam no Izraēlas.

Vienspēlēs pasaules ranga otrais numurs Novaks Džokovičs no Serbijas ar 4-6, 7-5, 6-1 pieveica austrāliešu veterānu Leitonu Hjūitu ,un viņa nākamais pretinieks būs francūzis Žo Vilfrīds Conga, kurš ar 7-6 (7-5), 6-4 uzvarēja felisiano Lopesu no Spānijas. Mājinieku lielākā cerība Endijs Marejs ar 4-6, 6-1, 6-4 uzvarēja kiprieti Markosu Bagdati un ceturtdaļfinālā spēlēs ar spāni Nikolasu Almagro, kurš ar 7-5, 6-3 pieveica beļģi Stīvu Darsi.

Visbeidzot argentīnietis Huans Martins Del Potro ar 6-1, 4-6, 6-3 uzvarēja Žilu Simonu no Francijas, un par iekļūšanu labāko četriniekā mērosies spēkiem ar japāni Kei Nišikori, kurš negaidīti uzvarēja pasaules ranga sesto tenisistu Davidu Fereru no Spānijas. Nišikori uzvarēja ar 6-0, 3-6, 6-4. Spēle uz brīdi tumas dēļ tika pārtraukta, bet vēlāk, kad tika iedegtas gaismas, tā ātri noslēdzās ar japāņa uzvaru.

Sieviešu vienspēlēs pasaules ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas ar 7-6 (8-6), 6-4 uzvarēja krievieti Nadju Petrovu. Azarenkas nākamā pretiniece būs Angelika Kerbere no Vācijas, kura ar 7-6 (7-5), 7-6 (7-5) uzvarēja amerikānieti Venusu Viljamsu.

Olimpiskā turnīra galvenā favorīte Serena Viljamsa ar 6-1, 6-0 sagrāva Krievijas pārstāvi Veru Zvonarevu un ceturtdaļfinālā spēlēs ar bijušo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kura ar 6-4, 6-2 pārspēja slovākieti Danielu Hantuhovu.

Daudz grūtāka astotdaļfināla spēle bija pasaules ranga otrajai raketei Marijai Šarapovai no Krievijas, kura ar 6-7 (8-10), 6-4, 6-3 uzvarēja Sabīni Lisicki no Vācijas. Šarapovas nākamā pretiniece būs pieredzējusī beļģiete Kima Klijstersa, kurai Londonā ir viens no pēdējiem turnīriem karjerā. Klijstersa astotdaļfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarēja serbieti Anu Ivanoviču.

Vēl vienu ceturtdaļfināla pāri veidos čehiete Petra Kvitova un krieviete Marija Kiriļenko. Kvitova ar 6-3, 6-0 uzvarēja itālieti Flaviu Penetu, bet Kiriļenko ar 7-6 (7-5), 6-3 pārspēja vācieti Jūliju Gergesu.

BNS