Rīgas "Dinamo" hokejisti uzvaras garšu mēģina atgūt operā. FOTO
2012. gada 28. novembrī, 12:01

Rīgas "Dinamo" hokejisti uzvaras garšu mēģina atgūt operā. FOTO

Jauns.lv

Kontinentālās Hokeja līgas kluba „Rīgas Dinamo” treneri, spēlētāji un apkalpojošais personāls ar dzīvesbiedrēm otrdien kuplā pulkā sanāca uz Latvijas Nacionālās operas izrādi „Seviljas bārddzinis”. Dažam hokejistam šī bija pirmā vizīte Latvijas Baltajā namā.

Rīgas "Dinamo" hokejisti uzvaras garšu mēģina atgū...
Skatītāju vidū augumā raženākais vīrs vakardienas izrādē „Seviljas bārddzinis” noteikti bija hokejkluba „Rīgas Dinamo” „policists” Raitis Ivanāns, kurš uz operu bija atnācis ar sievu Dārsiju.
Skatītāju vidū augumā raženākais vīrs vakardienas izrādē „Seviljas bārddzinis” noteikti bija hokejkluba „Rīgas Dinamo” „policists” Raitis Ivanāns, kurš uz operu bija atnācis ar sievu Dārsiju.

Latvijas klubam šogad galīgi neveicas Kontinentālajā hokeja līgā, jo Rietumu konferencē „dinamieši” dala pēdējo vietu ar Maskavas klubu „Spartak”, un ir maz cerību, ka šosezon izdosies kvalificēties „play-off” spēlēm. Jaunieceltais galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols ķēries teju vai pie pēdējā salmiņa komandas gara stiprināšanai, jo tieši viņa ideja esot bijusi komandu un hokejistu otrās pusītes vest uz operu.

Līdz šim „dinamiešiem” nebija izteiktu tradīciju kopā ar ģimenēm apmeklēt kultūras pasākumus. Dažreiz viņi, pieaicinot ģimenes locekļus, kopīgi vakariņoja vai pusdienoja, kā arī sezonas noslēgumā pulcējās kopīgā saviesīgā pasākumā, lai atskatītos uz paveikto. Latvijas izlasē, kad to vadīja zviedru speciālists Kurts Lindstrēms, gan izlases dalībnieki komandas gara stiprināšanai bija apmeklējuši teātra izrādes, un reiz pat izlase esot kopīgi devusies pie manikīra.

Kasjauns.lv nonākusī informācija liecina, ka šim kultūras pasākuma apmeklējumam vairāk gatavojušies nevis hokejisti, bet viņu dzīvesbiedres. Kamēr hokejisti lējuši sviedrus treniņos, viņu dāmas teju vai rindā sēdējušas pie friziera.

Uz operas izrādi lielākā daļa Rīgas "Dinamo" hokejistu bija ieradušies ar savām otrajām pusītēm, bet bija arī tādi cīnītāji, kuri atnāca vieni. Kā noskaidroja Kasjauns.lv, hokejistiem izrāde nav likusi vilties un neviens no spēlētājiem priekšlaikus nav pametis operas izrādi, kas ilgst nedaudz vairāk nekā trīs stundas.

Izrādē „Seviljas bārddzinis” Grāfam Almavivam kopā ar izveicīgo Figaro nākas likt lietā visu savu attapību, lai iekļūtu doktora Bartolo namā pie mīļotās Rozīnas. Latvijas Nacionālās operas iestudējumā drūmā Franču revolūcija kļuvusi par ironisku fonu vienai no asprātīgākajām, pārgalvīgākajām un veiksmīgākajām komiskajām operām. „Seviljas bārddzinis” skatītāju balsojumā ieguva Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā labākais 2010./2011. gada sezonas iestudējums, kā arī „Lielo mūzikas balvu 2011” kategorijā Gada uzvedums. Kristīne Pasternaka par veikumu „Seviljas bārddzinī” saņēma „Spēlmaņu nakts” balvu kā 2010./2011. gada sezonas labākā tērpu māksliniece, bet režisors Aiks Karapetjans bija izvirzīts „Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā Sasniegums muzikālajā izrādē.