1dienas
19stundas
26minūtes
56sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

Romanovs cer pārdot Edinburgas "Hearts" akciju kontrolpaketi līdzjutējiem

Jauns.lv

Bijušais Lietuvas basketbola vienības Kauņas "Žalgiris" īpašnieks Vladimirs Romanovs izteicies, ka cer pārdot sava Skotijas futbola premjerlīgas kluba Edinburgas "Hearts" akciju kontrolpaketi līdzjutējiem.

Romanovs cer pārdot Edinburgas "Hearts" akciju kon...

Britu raidsabiedrībai BBC Romanovs sacījis, ka viņam piederošās "Ūkio bankas" darbības apturēšana un nodošana pagaidu administratora pārraudzībā apdraud visu viņa biznesa impēriju, tostarp "Hearts", kas gan oficiāli pieder viņa pārvaldītajai "Ūkio banko investicine grupe" (ŪBIG).

"Šai bankā bija visi mūsu ietaupījumi, visu kompāniju īpašums, visi aktīvi. Esam zaudējuši visu," viņš apgalvojis.

"Mēs plānojam pārdot 51% akciju līdzjutējiem. Varbūt tas neizdosies uzreiz, bet centīsimies to panākt. Cena? Par cenu es neuztraucos. To noteiks kluba vadība. Starp citu, agrāk klubs vienmēr strādāja ar zaudējumiem, bet tagad tam ir neliela peļņa un vairs nav vajadzīgas naudas injekcijas," paziņojis "Hearts" īpašnieks.

Kā apgalvo Romanovs, astoņu gadu laikā viņš esot ieguldījis Skotijas klubā vairāk nekā 70 miljonus eiro un nebūt to nenožēlojot. "Futbols skotiem ir bezgala svarīgs, šai ziņā ar Skotiju var sacensties varbūt vienīgi Argentīna vai Brazīlija. Ceru, ka fani atcerēsies - ar stipru ticību un pārliecību iespējams viss," viņš paziņojis.

Pēc "BBC Scotland" ziņām, "Hearts" parādi sasniedz 25 miljonus sterliņu mārciņu (gandrīz 21 miljonu latu) un daļa no šīs summas galvota ar Edinburgas Tainkāslas stadionu, ko tagad arī kontrolē "Ūkio bankas" administrators.

Jau ziņots, ka 8.februārī Romanovs pavēstīja par nodomu atteikties no Kauņas basketbola kluba "Žalgiris" īpašnieka statusa. Iepriekš viņš atklāja, ka "Žalgira" parādsaistības pret spēlētajiem sasniegušas 25 miljonus litu (piecus miljonus latu), bet šobrīd tiek lēsts, ka kluba situācija varētu būt vēl sliktāka.