Sanantonio "Spurs" iznīcina Maiami "Heat". Finālsērijā 2:1. VIDEO
Mača galvenie varoņi Denijs Grīns (ar seju) un Gerijs Nīls.
Basketbols
2013. gada 12. jūnijs, 09:02

Sanantonio "Spurs" iznīcina Maiami "Heat". Finālsērijā 2:1. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē otrdien Sanantonio "Spurs" ar 113:77 (24:20, 26:24, 28:19, 35:14) savā laukumā sagrāva pašreizējos čempionus Maiami "Heat".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" izvirzījušies vadībā ar 2-1.

Jau spēles sākumā "Spurs" ņēma vadības grožus savās rokās un neļāva "Heat" vienībai ne reizi pārņemt mača kontroli. Spēles 22.minūtē Sanantonio panāca pat 11 punktu starpību (43:32), taču Maiami līdz puslaika pārtraukumam atguvās un guva desmit bezatbildes punktus, no kuriem seši Maika Millera kontā, taču "Spurs" spēja noslēgt puslaiku visnotaļ komfortablā vadībā (60:54).

Lai gan "Heat" pirmo puslaiku noslēdza vien ar sešu punktu deficītu, otrais puslaiks padevās krietni bēdīgāks - "Spurs" jau nepilnas četras minūtes pēc trešās ceturtdaļas sākuma bija ieguvuši 13 punktu pārsvaru (59:46). Tā vietā, lai pašreizējie NBA čempioni atspēlētos, Sanantonio palielināja savu pārsvaru un nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc precīzā Kava Leonarda metiena tas pirmo reizi sasniedza 22 punktu atzīmi (73:51). Dueļa atlikušajā laikā "Spurs", pateicoties precīzajiem tālmetieniem, izdevās tikai palielināt rezultāta starpību, savukārt "Heat" neatradās nekādi pretargumenti, lai varētu mača gaitu pavērst savā labā.

Uzvarētāju rindās trāpīgākais bija Denijs Grīns, kurš guva 27 punktus, turklāt trāpīja septiņus no deviņiem trīspunktu metieniem. Savukārt Gerijs Nīls guva 24 punktus 25 nospēlētajās minūtēs.

"Spurs" šajā mačā no spēles izslēdza visu "Heat" vienību, jo rezultatīvākais tās sastāvā ar 16 punktiem bija Dveins Veids, savukārt līgas vērtīgākais spēlētājs Lebrons Džeimss iespēja vien 15 punktus, taču izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Sanantonio basketbolisti šajā spēlē trāpīja 16 no 32 tālmetieniem.

"Likām Maiami basketbolistiem mest sarežģītus metienus, un dažus no tiem viņi netrāpīja. Šajā spēlē šāda taktika izdevās. Nezinu, vai tāpat būs arī nākamajā spēlē," pēc uzvaras izteicies Grīns. "Mums jāturpina būt agresīviem un aktīviem, kā arī jācīnās par katru bumbu."

"Saņēmām, ko bijām pelnījuši. Šovakar pat nepazinu savu komandu," atklājis "Heat" galvenais treneris Ēriks Spolstra.

Trešajā spēles ceturtdaļā sāpes paceles cīpslā sajuta "Spurs" komandas līderis Tonijs Pārkers. Viņš uz īsu brīdi laukumā atgriezās noslēdzošajā ceturtdaļā, bet trešdien francūzim tiks veikta medicīniskā izmeklēšana, lai novērtētu traumas nopietnību.

Pats Pārkers sāpes nodēvējis par dīvainām, nespējot komentēt savas iespējas doties laukumā nākamajā sērijas spēlē.

Nākamā sērijas spēle tiks aizvadīta ceturtdien Sanantonio laukumā.

Kā ziņots, pusfināla sērijās "Heat" komanda septiņās spēlēs uzvarēja Indiānas "Pacers" vienību, bet Spurs četros mačos bija pārāki pār Memfisas "Grizzlies" basketbolistiem. Sanantonio komandas pārliecinošais sniegums pusfinālā deva tās basketbolistiem iespēju deviņas dienas atpūsties pirms uzsākt cīņu finālā.

"Heat" komanda NBA čempionu titulu izcīnījusi 2006. un 2012.gadā, bet "Spurs" kluba kontā ir tituli 1999., 2003., 2005. un 2007.gadā.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA