"Liepājas metalurga" un "Ventspils" komandām zaudējumi pirms UEFA Eiropas līgas cīņām
Otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 18. un 25.jūlijā.
Futbols
2013. gada 4. jūlijs, 20:04

"Liepājas metalurga" un "Ventspils" komandām zaudējumi pirms UEFA Eiropas līgas cīņām

Jauns.lv

Latvijas futbola klubiem "Liepājas metalurgs" un "Ventspils", kuri ceturtdien ar izbraukuma mačiem Velsā uzsāks dalību UEFA Eiropas līgas sacensībās, nepalīdzēs vairāki spēlētāji, vēsta portāls "Sporta Avīze+".

"Liepājas metalurgam" Eiropas līgas mačā pret Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town" nevarēs palīdzēt līdzšinējais pamatvārtsargs Pāvels Doroševs, kurš jau devies uz Azerbaidžānu, lai pievienotos valsts čempionvienībai Baku "Neftchi". Sagaidāms, ka viņa vietu liepājnieku vārtos ieņems Raivo Varažinskis.

Tāpat laukumā nedosies pussargs Genādijs Soloņicins, kurš pērnā gada Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā pret Polijas komandu Varšavas "Legia" izpelnījās sarkano kartīti un nopelnīja diskvalifikāciju uz vienu spēli.

Savainojumu dēļ Liepājas komandas sastāvā nespēlēs arī aizsargi Toms Mežs un Reinis Flaksis.

"Liepājas metalurgs" Eiropas līgas pirmo spēli ceturtdien aizvadīs plkst.21 pēc Latvijas laika.

Tikmēr "Ventspils" klubam cīņā pret Velsas vicečempioniem "Airbus UK" nepalīdzēs viens no komandas līderiem pussargs Jurijs Žigajevs, kurš slimības dēļ palicis Latvijā. Žigajevs šīs "SMScredit.lv Virslīgas" sezonas laikā palīdzējis savai komandai ar sešiem vārtu guvumiem, palīdzot tai ieņemt otro vietu virslīgas kopvērtējumā.

Ventspilnieki Eiropas līgas cīņas ceturtdien uzsāks plkst.21.30.

Kā ziņots, pirmo cīņu ceturtdien aizvadīs arī "Skonto" komanda, kas plkst.20 pēc Latvijas laika spēkosies ar Moldovas trešo spēcīgāko komandu "Tiraspol".

"Skonto" komanda Eirokausu sacensībās kaut vienu kārtu nav spējusi pārvarēt jau piecas reizes pēc kārtas.

Visu trīs pāru atbildes mači 11.jūlijā notiks Latvijā. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas būs pārāka divu spēļu summā.

Pērn no Latvijas komandām Eirokausos vienu kārtu spēja pārvarēt vienīgi "Liepājas metalurga" vienība, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši pieveica Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

Zināmi arī Latvijas komandu potenciālie pretinieki kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā. "Ventspils" un "Airbus UK" vienību dueļa uzvarētāji spēkosies ar Luksemburgas trešo spēcīgāko komandu "Jeunesse Esch" vai Somijas pagājušās sezonas trešo spēcīgāko klubu Turku TPS.

"Skonto" un "Tiraspol" dueļa uzvarētāji sacentīsies ar Čehijas trešo spēcīgāko komandu Liberecas "Slovan".

Savukārt "Liepājas metalurga" un Prestatinas "Town" pāra uzvarētāji tiksies ar Horvātijas trešo spēcīgāko komandu "Rijeka".

Otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 18. un 25.jūlijā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA