1dienas
19stundas
26minūtes
37sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Futbols

Lietuvas futbola izlase neilgi pēc mača ar Latviju atlaiž galveno treneri

Jauns.lv

No Lietuvas futbola izlases galvenā trenera amata ceturtdien atlaists 49 gadus vecais rumāņu izcelsmes ungārs Čaba Lāslo, apstiprinājusi Lietuvas Futbola federācija (LFF).

Lietuvas futbola izlase neilgi pēc mača ar Latviju...

Pagājušajā nedēļā Lietuva 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā izbraukumā ar 1:2 zaudēja Latvijai, bet otrdien ar 2:0 savā laukumā uzvarēja Lihtenšteinu.

LFF galvenā trenera maiņu skaidro ar nepieciešamību pēc izmaiņām izlasē, bet pagaidām komandas vadīšana uzticēta Igoram Pankratjevam.

Pats Lāslo aiziešanu no izlases nosaucis par "labāko risinājumu abām pusēm".

Zīmīgi, ka Latvijas un Lietuvas izlases savā starpā tiksies arī 11.oktobrī Viļņā.

Lietuvas izlases galvenā trenera amats vakants kļuva 2011.gada oktobrī, kad pēc lietuviešu neveiksmīgā snieguma 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā no amata atkāpās Raimonds Žutauts.

Jauno izlases vadītāju Lietuvas Futbola federācija meklēja ar atklātā konkursa palīdzību, amatā pērnajā janvārī apstiprinot Lāslo.

Lāslo trenera karjeru sāka 2004.gadā, kad stājās pie Ungārijas komandas "Ferencvaros" stūres un gadu paralēli pildīja Ungārijas izlases galvenā trenera asistenta pienākumus. Turpmākajos gados Lāslo vadīja Ungārijas komandu "Sopron", Ugandas nacionālo izlasi, Skotijas premjerlīgas klubu Edinburgas "Hearts" un Beļģijas vienību "Charleroi".

Ungārijā un Skotijā viņš pa reizei nosaukts par gada labāko treneri.

Savukārt spēlētāja karjeras laikā Lāslo pārstāvēja dažādus Rumānijas, Vācijas un Ungārijas klubus.

Pēc astoņām kārtām 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra G grupā pa 19 punktiem ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, Lietuvai ir astoņi punkti, Latvijai ir septiņi punkti, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

LETA