Ievas Florences skaistuma noslēpums: "Lietot kosmētiku no rītiem esmu sev aizliegusi"
"Ticu, ka skaistums atkarīgs lielākoties no veselīga uztura. Man ir saraksts ar produktiem, kurus neēdu," atklāj Ieva.
2017. gada 10. marts, 13:06

Ievas Florences skaistuma noslēpums: "Lietot kosmētiku no rītiem esmu sev aizliegusi"

Jauns.lv

Dailes teātra aktrise Ieva Florence jau otro sezonu kanāla STV Pirmā! izaicinājumu šovā Kurš kuru uz savas ādas izmēģina vīrišķīgas profesijas. Vai viegli būt sievišķīgai mūsdienu pasaulē, un kāda ir dzirkstošās aktrises skaistumkopšanas formula?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viens no svarīgākajiem manas labsajūtas priekšnoteikumiem ir iknedēļas pirts apmeklējums, kad kārtīgi noperos un palutinu ādu ar paštaisītu medus un kafijas skrubi. Cenšos rūdīties kontrastdušā un peldos gan ziemā, gan vasarā. Katru ziemu izaicinu sevi – pagājušajā gadā peldējos Gaujā, šogad vārtījos sniegā, jo Gauja bija aizsalusi. Reizi nedēļā aizmūku no pilsētas burzmas un dodos garās pastaigās pa mežu vai gar jūru.

Mani rīta rituāli ir mainīgi. Dažkārt apzināti dienu sāku agri – ceļos ar sauli, vingroju, lasu grāmatas vai pamācos kaut ko jaunu. Brīvdienu rīti ir vēlāki un garāki ar ilgu dušu un kārtīgām, nesteidzīgām brokastīm, kam seko ieplānotie dienas darbi.

Skaistumkopšanas produktus bieži mainu, jo āda pie tiem ātri pierod. Priekšroku dodu dabiskas izcelsmes līdzekļiem. Ziemā gan ādu, gan matus lutinu ar mandeļu vai kokosriekstu eļļu. Kādreiz matus skaloju apiņu uzlējumā, bet tagad šampūnam pievienoju tējaskoka eļļu. Tā stiprina, atsvaidzina un dziedē galvas ādu, taču mazgāšanas procesā ir sajūta, ka mati ir ledū!

Cenšos lietot dabisku kosmētiku vai aptiekās nopērkamus skaistumkopšanas produktus. Uzskatu, ka āda pierod pie ķīmiskiem līdzekļiem un vairs nereaģē uz dabiskajiem, tāpat kā lietojot vitamīnus – dzerot tabletes katru dienu, organisms tos atradinās uzņemt no īstiem produktiem. Īpaši neaizraujos ar krēmiem, jo man vairāk patīk eļļas. Lietot kosmētiku no rītiem esmu sev aizliegusi – tikai retu reizi ar Christina Rose De Mer konsīleru nomaskēju tumšos lokus zem acīm. Ja tomēr krāsojos, daru to vienkārši – izceļu skropstas un akcentēju lūpas.

Pēc izrādēm notīru kosmētiku ar Bioderma produktiem – īpaši esmu iecienījusi attīrošo micelāro ūdeni Bioderma Sensibio H2O. Dažreiz vakaros palutinu ādu ar kādu barojošo krēmu, piemēram, Eucerin Hyal-Urea nakts krēmu sausai ādai. Ārējo izskatu ļoti ietekmē stress, tāpēc vakaros daudz dedzinu sveces, jo to gaisma mani nomierina un harmonizē. Vasarā sapērku piparmētras un citus ārstniecības augus, izkaltēju un ziemā dzeru paštaisītas tējas.

Ticu, ka skaistums lielākoties atkarīgs no veselīga uztura. Man ir saraksts ar produktiem, kurus neēdu, pirmajā vietā ir maize, kartupeļi un visas ātrās uzkodas. Uzturā daudz lietoju augļus, dārzeņus, pupiņas un zivis, nekad neatsakos arī no svaigi spiestām sulām. Ilgu laiku neēdu gaļu, taču pavisam atteikusies no tās neesmu – vados pēc sajūtām. Ja vakarā ir vēlme iedzert kādu glāzīti, izvēlos konjaku. To var ilgstoši baudīt, un atšķirībā no rūgstošajiem dzērieniem, tas nekairina ādu. Uzskatu, ka ieturēt diētu divas nedēļas un tad pārtraukt ir nepareizi. Katram pašam jāizveido sava “dzīves diēta”, kura sagādā prieku un ar kuru ir ērti sadzīvot.

Ļoti svarīga manas labsajūtas sastāvdaļa ir ūdens. Zinu, cik daudz ūdens man dienā ir jāizdzer, un tā arī daru, pretējā gadījumā jūtos nogurusi. Reizi nedēļā dodos pēc ūdens uz avotu – tas ir daudz bagātīgāks ar skābekli nekā veikalā pirktais un ļauj atdzerties pat no vienas glāzes. Arī pēc ēšanas izvēlos ūdeni, nevis kafiju vai tēju.

Dabā viss ir sadalīts divās lielās daļās – sievišķīgajā un vīrišķīgajā, un mums, tāpat kā vīriešiem, šajā pasaulē ir milzīga loma. Sievietei ir jākopj un jāizzina sava dabīgā sievišķā daļa – loma, kura kopš seniem laikiem mums ir iedalīta šajā pasaulē. Ja sieviete apzināti nošķiras no dabas dotās būtības, viņa zaudē sievišķību un vairs nav pilnība. Skaista sieviete ir tāda, kas kopj ne tikai ārējo izskatu, bet arī iekšējo – gara, dvēseles un prāta – pasauli. Skaista un sievišķīga sieviete izzina un attīsta sevi, pastāv par sevi, zina, kas viņa ir un ko spēj.

Linda Vesate, žurnāls "OK!" / Foto: Toms Norde, Instagram