foto: Shutterstock
Kāpēc pirms svētkiem sejai vajadzīgs pīlings?
Pīlings noloba ādas virspusē esošās atmirušās šūnas.
2019. gada 13. decembris, 07:03

Kāpēc pirms svētkiem sejai vajadzīgs pīlings?

"100 Labi Padomi"

Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova, Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas novērtējumā – šā gada labākā kosmētiķe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sejas ādu ir nepieciešams atjaunināt regulāri, tomēr, lai Jauno gadu sagaidītu ar veselīgu un mirdzošu ādu, tās skaistumkopšanas procedūras ir jāveic laikus. Un jāsāk ar pīlingu!

Kāpēc jāveic pīlings? Tas noloba ādas virspusē esošās atmirušās šūnas. Nereti, lietojot dažādas skaistumkopšanas maskas (mitrinošās, vitamīnu) un ikdienas krēmus, rezultāts nav acīmredzams. Iemesls ir atmirušās šūnas – tās kā necaurlaidīga plēve neļauj aktīvajām vielām nokļūt ādā un iedarboties. Tāpēc ragvielas slāņa regulāra atjaunošana ir veicama obligāti. Papildus tam uzlabosies šūnu apgāde ar skābekli, ādas elastība un tvirtums, samazināsies krunciņu skaits un dziļums, uzlabosies ādas tonis, un samazināsies pigmenti.

Procedūras pie kosmētiķes

Ja izvēlēsies doties uz kosmētisko kabinetu, tur piedāvātās procedūras var iedalīt trīs iedarbības pakāpēs.

Virspusējai atjaunošanai izmanto mehāniskos pīlingus vai gomāžus, kas atbrīvo ādu no netīrumiem, likvidē atmirušās šūnas un izlīdzina ādas reljefu.

Vidējas pakāpes atjaunošanai izmanto maigas koncentrācijas skābju pīlingu, kas šo procesu veic dziļāk.

Dziļas iedarbības ķīmiskie pīlingi noloba atmirušās šūnas un iedarbina šūnu pašatjaunošanos ādas dziļākajos slāņos. Ķīmiskais pīlings ir ļoti efektīvs, bet to nekad neveic mājas apstākļos. Jo dziļāks pīlings, jo ilgāks ādas atjaunošanās periods. Tieši šā iemesla dēļ kosmētiķe ir jāapmeklē divas trīs nedēļas pirms svētkiem.

Ko vari darīt pati?

Mājas apstākļos ļoti piemērots sejas ādas atjaunošanai ir kefīrs (darbosies kā pīlings). Katru rītu 3 nedēļas ar vates plāksnīti iemasē uz attīrītas sejas ādas kefīru. Dari to trīs četras minūtes. Pateicoties kefīrā esošajai pienskābei, tas ne tikai atjaunos raga slāni, bet arī uzlabos ādas krāsu, mitrinās ādu, izlīdzinās smalkās krunciņas.

Pēc tam kefīra paliekas notīri ar attīrošu želeju vai micelāro ūdeni un obligāti šo procedūru nobeidz ar kādu mitrinošu/barojošu krēmu.

Kefīra vietā vari izmantot arī paniņas vai piena sūkalas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās