foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kādos mēteļos tērpjas Aivars Lembergs, kad ir uz brīvām kājām
2017. gada decembris. Rūtainā pusmētelī. Lembergi Latvijas Nacionālās operas un baleta operas Turandota pirmizrādē.
2019. gada 1. aprīlis, 06:01

Kādos mēteļos tērpjas Aivars Lembergs, kad ir uz brīvām kājām

Žurnāls "Kas Jauns"

Tuvojas vasara, kad aukstākiem gadalaikiem piemērotie mēteļi tiks kārti skapī. Bet, tā kā jau līdz nākamajam rudenim Aivars Lembergs, iespējams, būs nonācis aiz restēm un vairākus gadus nevarēs dižoties ar savu garderobi, tad lūkosim, kādus mēteļus iecienījis vīrs, kuram tīk iepirkties nu ļoooti dārgos veikalos!

Smagos noziegumos apsūdzētajam Ventspils mēram prokuratūra lūgusi piemērot astoņus gadus ilgu cietumsodu.

Kādā apģērbā viņš dosies „pasēdēt” uz cietuma nārām, ja tiesa apmierinās prokuratūras prasību, to mēs nezinām, bet, lūk, kā gada aukstākajos mēnešos ģērbjas par Latvijā vienu no visbagātākajiem cilvēkiem uzskatītais Lembergs tad, kad ir uz brīvām kājām!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2006. gada janvāris. Braun & Co mētelī Lembergs ieradies uz Muzikālās bankas finālu Ventspilī.

Latvijā neiepērkas

Aivars Lembergs nekad nav slēpis, ka apģērbu Latvijas veikalos neizvēlas. „Latvijā neiepērkos nekad. Te nav lielas izvēles. Nav arī īpaši daudz laika, lai staigātu pa veikaliem. Tāpēc patīk, ja, ieejot veikalā, varu visu uzreiz komplektā nopirkt.

foto: LETA
2006. gada decembris. Melnā ādas mētelī Lembergs iznāk no Kuldīgas rajona tiesas sēdes.

Ja, esot ārzemēs, man iekrīt kāda brīva diena, to atvēlu mierīgam iepirkšanās procesam. Man ir savi iecienīti veikaliņi Londonā, Parīzē, Vīnē un Kannās, kur iepērkos,” savulaik žurnālam Kas Jauns atklāja Lembergs.

foto: LETA
2007. gada janvāris. Lembergs melnā lietus mētelī, kopā ar toreizējo ārlietu ministru Arti Pabriku apmeklējot vētras laikā Ventspils tuvumā uz sēkļa uzskrējušā sauskravas kuģa Golden Sky avārijas vietu.

2010. gada vasarā tika publiskota informācija no, iespējams, Ventspils mēra Aivara Lemberga bankas kontu izdrukām. Pēc tām varēja secināt, ka viņš iepircies ekskluzīvā apģērbu veikalā Londonā Avi Rossini Ltd, ko rotā Holivudas zvaigžņu Džonija Depa un Nikolasa Keidža, kā arī arābu šeihu portreti.

foto: LETA
2009. gada janvāris. Ādas mētelī ar kažokādas apkakli Lembergs kopā ar toreizējo vides ministru Raimondu Vējoni atklāj SIA Bio-Venta biodīzeļdegvielas rūpnīcu.

Toreiz interneta vietnē www.rokasgramata.com bija publiskoti dokumenti, pēc kuriem redzams, ka lapas veidotāju uzmanības lokā nonākusī persona 2004. un 2005. gadā šim veikalam pārskaitījusi 34 898 un 83 312 latu.

foto: LETA
2009. gada aprīlis. Rūtainā mētelī Aivars Lembergs dodas uz Rīgas apgabaltiesu.

Iecienījis krāšņus apģērbus

Interesanti, ka vēl pirms vairāk nekā desmit gadiem Aivars Lembergs tērpās visai drūmās krāsās – pārsvarā melnā un pelēkā. Ziemās bargākajā salā viņš no mājas izgāja apģērbu firmas Braun & Co ražotā elegantā mētelī ar kažokādas oderi, bet vēsajos rudeņos un pavasaros tērpās melnos ādas mēteļos.

foto: LETA
2009. gada oktobris. Pelēkā mētelī Žaņa Lipkes memoriāla ēkas pamatakmens ieguldīšanas pasākumā Ķīpsalā.
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2010. gada novembris. Melnā mētelī Lembergs ierodas uz Latvijas 92. gadadienas svinību pieņemšanu pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.

Jau pāris gadu vēlāk Lemberga gaume mainījās – viņš sabiedrībā izgāja daudz košākās un krāsainākās drēbēs. „Patīk ne pārāk tradicionālas krāsas. Mani ļoti skumdina, ka nevaru nopirkt treniņtērpu spilgtās krāsās. Pat ārzemēs, ieejot veikalā, vīriešu sporta tērpi ir melni, brūni un pelēki, bet man tādi nepatīk. Man vispār nepatīk drēbes melnā krāsā. Taču ir vietas un oficiālas pieņemšanas, kur ir jābūt tērptam melnā apģērbā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2014. gada janvāris. Jau 2009. gadā redzētajā rūtainajā mētelī. Aivars Lembergs un Kristīne Krasovska Muzikālās bankas finālā Ventspilī.

Es vispār esmu mūžīgais arhitekts, jo man patīk dzīvespriecīgas krāsas. Kad Ventspils arhitekts projektēja ielas, viņš gribēja tās veidot pelēkas. Es iebildu pret to, paziņojot, lai viņš iet uz citu pilsētu, jo Ventspilī nebūs pelēku ielu, te visam jābūt krāsainam.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2015. gada janvāris. Koši zils. Lembergs un Krasovska ierodas uz Muzikālo banku Ventspilī.

Videi, kurā cilvēks dzīvo, ir jārada optimisms. Visur, kur cilvēks mīt, jābūt optimismam, gaismai un saulei. Ja nav saules, tad vismaz gaismai jābūt,” 2011. gadā žurnālam Kas Jauns klāstīja Lembergs, kas īpaši koši sāka ģērbties, kad vairs neslēpa attiecības ar Ventspils domes darbinieci Kristīni Krasovsku, ko apprecēja 2015. gada rudenī.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2017. gada janvāris. Baltā pusmētelī. Lembergs, viņa sieva Kristīne un viņas dēls ierodas uz Muzikālās bankas finālu Ventspilī.
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2017. gada decembris. Rūtainā pusmētelī. Lembergi Latvijas Nacionālās operas un baleta operas Turandota pirmizrādē.

Aivara Lemberga mēteļu evolūcija

gallery icon
17