foto: BOISIERE/SIPA
Kad drēbes pie ķermeņa vienkārši neturas... Dīvainīši, kuri ģērbjas patiešām savādi
2019. gada 13. februāris, 06:19

Kad drēbes pie ķermeņa vienkārši neturas... Dīvainīši, kuri ģērbjas patiešām savādi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Kas piespiež slavenības, kurām ir pieejami profesionāli stilisti un dažnedažādi imidža speciālisti, tērpties šādi?

No dūjas līdz melnajam gulbim

Katrs aktiera, mūziķa Ezra Millera publiskais iznāciens ir kā svētki: filmas Fantastic Beasts pirmizrādē Parīzē tērpies kā lelle Matrjoška (zīmola Moncler dūnu tērpā), bet Londonas pirmizrādē – kā putns baltā pončo. Viņš aizmirst par dzimumu lomu dalījumu, dievina teatrālismu, šovu un drosmi un filmu pirmizrādes padara par tērpu izrādēm.

foto: REUTERS/SCANPIX
foto: REUTERS/SCANPIX

Dzīvā lellīte

Francūziete, mūziķe un modele Petita Mellere ir neliela auguma meitene, kas smalkā balstiņā dzied par mīlestību. Un arī savā vizuālajā tēlā viņa ironiski apspēlē romantiku ar infantili bērnišķīgiem garderobes izstrādājumiem. Mellere aizmirst uzvilkt svārkus, galvas rotas vietā defilē ar grāmatām uz galvas un arī 24 gadu vecumā vaigus krāso koši rozā.

foto: LaurentVu/SIPA
foto: LAURENT BENHAMOU/SIPA

Monstru māmiņa

Protams, neviens stila tops nevar būt pilnīgs bez mūziķes Lady Gaga klātbūtnes. Lai gan pēdējā laikā viņas garderobes izvēles ir sākušas atgādināt atpazīstamus apģērbu gabalus, Lady Gaga ir stilistu sapnis. Neierobežojošā stilistu kliente nebaidās izcelties, modi ieviest, eksperimentēt un kļūdīties, un katru iznācienu padarīt par mākslas darbu un modes vēsturi.

foto: Faye Sadou/AdMedia/SIPA
foto: EMPICS Entertainment
foto: REUTERS/SCANPIX
foto: Doug Peters/EMPICS Entertainment

Pavēlniece

Mūziķe Madonna dara visu, lai būtu pirmā un vēl aizvien aktuāla. Vienalga, vai ir pārkāpts dreskods vai pieklājības robežas, Madonnai ir pašai savi modes likumi, kuros obligātais ir seksapīls.

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Karaliene

Grūtniecības laikā vai nē – nekas netraucē mūziķei Cardi B izskatīties pēc galvenā kroņa briljanta vai pašas kroņa valkātājas. Te vainojams stilists Kolinss Kārters, kas mākslinieci dēvē par savu ģimeni, un līdz ar to katrā pasākumā viņa kļūst par princesi mīlulīti pompozos, bērnudārza izlaidumu atgādinošos kostīmos.

foto: REUTERS/SCANPIX
foto: REUTERS/SCANPIX

Mākslas upuris

Kopš mūziķe Džanella Monē ir kļuvusi atpazīstama plašākam sabiedrības lokam, viņa no hipsteres ir kļuvusi par eksperimentētāju – abstrakcionisma upuri ar tērpiem kā no gleznotāja Pīta Modriāna kontrastējošo krāsu ģeometriskās daiļrades.

foto: Patricia Schlein/WENN.com/Vida Press
foto: CAMERA PRESS/LNC / Andrew Kaye / Vida Press
foto: JOHN NACION/startraksphoto.com/A/ Vida Press
foto: Vida Press

Apģērbs kailumam

Karjeras sākumā kā Barbijas lellīte ar lācīšiem galvas rotas vietā Nikija Mināža pieaugot ir kļuvusi par dāmu, kurai drēbes pie ķermeņa klāt neturas. Un, ja tās tomēr ir, apģērbs vairāk atsegs nekā piesegs, būs izaicinošs un viskošākajās krāsās.

foto: AP/Scanpix
foto: Simona Chioccia Sicki / I/SIPA
foto: BOISIERE/SIPA