Tīkliņzeķes, lakādas bodijs un īsi bruncīši – arī slavenām dāmām ir pusmūža krīze
2016. gada 9. augusts, 04:45

Tīkliņzeķes, lakādas bodijs un īsi bruncīši – arī slavenām dāmām ir pusmūža krīze

Jauns.lv

Sasniedzot 40 gadu vecumu, liela daļa sieviešu piedzīvo tā saukto pusmūža krīzi, kas saistīta ar neizbēgamām vizuālā izskata pārmaiņām, līdz ar to draudiem nebūt uzmanības centrā. Slavenībām tas ir nepieņemami. Ne visas ir gatavas savas sūri un grūti ieņemtās pozīcijas atdot gados jaunākām zvaigznēm. Jo īpaši – bez cīņas.

Mājsaimnieču drauds

Dziedātājai Meraijai Kerijai atgriežoties mūzikas industrijā, ir mainījušies – samazinājušies – tērpu apjomi. 46 gadus vecā mūziķe uzskata: ja ir tērpusies lakādas bodijā, korsetē un zeķēs, publiskos pasākumos var iztikt arī bez svārkiem. Viņas jaunais, vēl seksīgākais tēls aizvainojot tikai „vecākas mājsaimnieces”: „Daudzi vīrieši ir teikuši, ka problēmas ar manu seksīgumu ir tikai sievietēm – vecākām mājsaimniecēm, kuras pašas tādu atklātību atļauties nevar. Cilvēki mēdz uzskatīt, ka dziedātājai nav jābūt ar skaistu ķermeni un, ja tāds viņai ir, tas ir jāslēpj. Bet sievietes visās dekādēs ir šādi dumpojušās, pat Barbara Streizande...”

Iedvesmo sievietes

Ne mazāk atkailināti atklāta ir 41 gadu vecā dziedātāja Fērdžija, kas tiecas izskatīties tāpat kā pirms gadiem divdesmit ar ultra īsiem tērpiem, lateksu un augumam piegulošiem izstrādājumiem. Un, tā kā mūsdienās 40 gadi tiek dēvēti par jaunajiem 30, viņas tēls nav tik ļoti šokējošs, cik pārsteidzošs.

Nesenākais un redzamākais Fērdžijas dumpis ir šīs vasaras videoklips dziesmai M.I.L.F.$,  kurā piedalās arī TV zvaigzne Kima Kardašjana, modele Kristija Teigena un dziedātāja Ciara. Ar šo klipu dziedātāja esot centusies iedvesmot un mudināt sievietes atrast līdzsvaru starp savām dažādajām dzīves lomām (ģimene, karjera un personība). Un tas tiek darīts, video mammas karjeristes demonstrējot seksīgos oficianšu, skolotāju kostīmos. „Videoklips mammas iedrošina priecāties. Nav nekā nosodāma būt par mammu ar izdevušos profesionālo karjeru un vēl aizvien spēt būt jautrai, koķetai un nerātnai. Lai gan sabiedrība tiecas iegalvot, kādām ir jābūt stereotipiskām mammām, robežas ir nepieciešams pārkāpt. Varbūt es daru vairāk nekā citas, bet tāda es esmu un man vienmēr ir licies, ka būt seksīgai ir jautri.”

Respekts

Kopš pagājušā gada septembrī aktrise Džada Pinketa Smita nosvinēja savu 44. dzimšanas dienu, viņa sākusi sabiedrībā iziet daudz caurspīdīgākos, atkailinātākos apģērbos. Mediji tos dēvē par izmisīgiem centieniem atgūt vīra aktiera Vila Smita uzmanību. Varbūt. Viņa pati tos skaidro ar gadiem pieaugošo pašpārliecinātību: „Ir jāsatraucas par to, vai tiec respektēts, nevis par to, vai kādam patīc. Dienas beigās ir svarīgi tikai tas, vai tev patīk spogulī redzamais atspulgs.”

Auguma vaina

Lai gan dziedātāja un aktrise Dženifera Lopesa 46 gadu vecumā ir veiksmīgāka nekā jebkad agrāk un ir apsteigusi pat par sevi uz pusi jaunākas konkurentes, viņa par slavas ieročiem izmanto tā sauktās kailās kleitas un vienu par otru atklājošākus bodijus. Modes veterāne, dizainere Karolīna Herrera ir nikna: „Daži dizaineri domā, ka kailums ir moderns. Viņi uzskata, ka tas pievilinās jauno paaudzi. Nē! Manuprāt, mode ir oriģinalitāte, izsmalcinātība un skaistums. Un noslēpumainība. Nevar vienmēr izdabāt presei!”

Arī pašai mūziķei ir kas sakāms: „Neuzskatu, ka esmu izaicinošāka par citām sieviešu popzvaigznēm. Ok, valkāju seksīgus tērpus, bet tie tā izskatās tāpēc, ka mans augums atšķiras. Līdz ar to šādi pārmetumi nav adekvāti.” Tātad vainīgas ir viņas super sievišķīgās formas.

Robežpārkāpēja

Dievināta un ienīsta 58 gadus vecā popmūzikas karaliene Madonna ir tā, kura jau gadiem ilgi konfliktē ar sabiedrībā iesīkstējušiem aizspriedumiem. Pie vainas ir Madonnas apsēstība ar sportu un viņas izteiksmīgais muskuļa reljefs (kas neskaitoties sievišķīgs), provokatīvie videoklipi un dziesmu vārdi (piemēram, albums Erotica), kā arī, protams, tērpu komplekti, kas sastāv no korsetēm, bodijiem un sietiņa zeķubiksēm.

„Kas attiecas uz sieviešu tiesībām, mēs aizvien dzīvojam tumsonībā – viduslaikos. Fakts, ka sabiedrība patiešām tic, ka sievietei pēc noteikta vecuma sasniegšanas nav pieņemams demonstrēt savu seksualitāti, pierāda, ka mēs aizvien dzīvojam eidžistu un seksistu sabiedrībā. Nekad neesmu aprobežoti domājusi un negrasos to arī sākt,” savā Instagram kontā deklarē dziedātāja. Ne velti robežu pārkāpšana ir viens no iemesliem, kāpēc Madonna vēl aizvien ir slavas augšgalā.

Geto glamūrs

Hiphopa māksliniece Lil Kim (41) ir kā hameleons. Tiktāl, ka tiek mainītas auguma formas, sejas panti un pat ādas krāsa. Mode viņai ir viens no ērtākajiem līdzekļiem, lai ne tikai demonstrētu dinamiskās pārmaiņas un neformālo domāšanu, bet arī mūsdienu sievišķības standartiem atbilstošās kuplās auguma formas. „Seksu var labi pārdot. Cilvēkiem jāsaprot, ka ar šādu imidžu esmu ienākusi industrijas spēlē un šis ir mans tēls, mans darbs. Kad kļūšu vecāka un pienāks laiks piesegties, es to darīšu,” pirms 16 gadiem apgalvoja mūziķe, kura acīmredzot uzskata, ka šis laiks vēl nav pienācis. Un vecums – ne tik.

Bērni atbalsta

Amerikāņu realitātes šovu zvaigžņu  Kardašjanu un Dženeru klana menedžere – mamma Krisa Dženere – savos 60 gados jūtas tikpat jauna kā viņas meitas. Viņu nebiedē pieguloši legingi, ādas bikses, caurspīdīgi audumi. Krisa Dženere apgalvojusi, ka savu pusmūža krīzi ir piedzīvojusi jau 30 gadu vecumā, kad atļāvusies piekrāpt vīru advokātu Robertu Kardašjanu.

Acīmredzot šī krīze nav beigusies, jo pēdējos gados vien viņa ir tikusi pie tetovējumiem, savā Instagram kontā publicējusi atkailinātus selfijus un TV kameru priekšā veikusi plastiskās operācijas. Salīdzinoši – pusmūža krīze modē tāds nieks vien ir. Un to atbalsta arī kuplā Kardašjanu un Dženeru ģimene. Parīzes modes nedēļā, tērpusies vecumam nepiemērotās, caurspīdīgās biksēs, meita Kloja Kardašjana steidza savā Instagram kontā komplimentēt: „Kā parasti, mana mamma izskatās fantastiski!”

Bailes no garlaicības

Itāļu modes dizainere Donatella Versače (61) ne tikai rada seksapīlus tērpus, bet tādus valkā arī pati. Platīnblondā, ar fitnesu un plastisko ķirurģiju apsēstā dizainere izvēlas ultra piegulošus ādas, leoparda un čūskādas rakstu tērpus un pat tā sauktās kailās kleitas. „Seksīgas kleitas nenozīmē paziņojumu: „Es gribu seksu”, bet gan demonstrē drosmi. Tā esmu es, un šī ir mana drosme. Izaicini!”

Lai arī Versace zīmola un sava izskata dēļ viņai nākas sastapties ar apvainojumiem vulgaritātē, Donatellai ir arguments: „Labāk vulgāri, nevis mēsls! Visām sievietēm patīk sekss, un, ja kādai tas nepatīk, viņai ir jādodas pie ārsta. Nerunāju par kleitām no erotiskajiem veikaliem, bet gan par tērpiem, kuri var palīdzēt labāk un pašpārliecinātāk izskatīties.” Līdzīgi kā savulaik deklarēja leģendārā ASV Vogue redaktore Diāna Vrīlanda: „Nebaidies būt vulgāra, baidies būt garlaicīga!” Un garlaicīga Donatella nav.

 

Smagas dzīves rezultāts

Leģendārās dziedātājas Šēras (70) tērpi vienmēr ir bijuši pārspīlēti, izaicinoši un provokatīvi. Tie variējas no vīrišķīgiem uzvalkiem, panku grebenēm līdz absolūtam kailumam. Pati mūziķe paudusi: ja pēc nāves viņu apglabās īsos svārkos, tad tikai ar tīkliņzeķbiksēm kājās. „Esmu pieļāvusi pāris ne gluži kļūdas – esmu darījusi lietas, kuras citiem nav patikušas. Cilvēki ir apgalvojuši, ka sava izskata dēļ neesmu gana nopietna. Bet tā ir pašizpausme. Tāpat kā meikaps – tu esi mākslinieks, kas apglezno audeklu. Un ar apģērbu demonstrē to, ko vēlies. Nedrīkst pakļauties cilvēku priekšstatiem un nomāktībai. Tā jau dzīve ir smaga un sarežģīta, tāpēc ļauties modes eksperimentu priekam ir lieliski!”

Anita Sedliņa, žurnāls “Kas Jauns” / Foto: Vida Press, publicitātes materiāli