1dienas
21stundas
44minūtes
09sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Britu ceļvedis tiem, kuriem patīk izrādīties

Britu ceļvedis tiem, kuriem patīk izrādīties

Jauns.lv

Klajā nākusi viena no pēdējā laikā ekstravagantākajām modes dokumentālajām filmām – veltījums ekscentriskajam britu māksliniekam, rotu dizaineram Endrjū Loganam.

Filmas The British Guide to Showing Off (nosaukumu var tulkot – Britu ceļvedis ekshibicionistiem vai maigākā versijā – izrādīties kārajiem) režisors ir Džess Benstoks, un tā tikusi filmēta piecus gadus. Tērpus, tāpat kā Logana skatuves veidolu ekscentriskajās šovizrādēs, radījusi otra ne mazāk ekstravaganta britu modes personība, mākslinieka draudzene un uzticama radošā pavadone Zandra Roudsa.

Filmā Logans šovu raksturo kā savu visizcilāko mākslas darbu – dzīvu skulptūru, kas vienlaikus iemieso britu mākslas un kultūras četru dekāžu visneprātīgāko strāvojumu un ideju esenci, radošu un traku ideju smēdi, autsaideru un visa veida dīvaiņu epicentru.

Paša Logana dzīve šobrīd rit starp Londonu, kur ir viņa studija, Velsu, kur rodama mākslinieka galerija, un viņa iedvesmas zemi – Indiju. Kā Pastaigai janvārī apgalvoja tur nejauši satiktais Logans, viņam kārtējo reizi bijušas neskaitāmas iespējas, kurp doties, – Teksasa, Dienvidamerika... Bet – un tas viņu nemaz neizbrīnot – viņš atkal nonācis Indijā. Vairākas nedēļas viņš vadīja meistarklasi Džaipūrā, tad devās uz savu nu jau pastāvīgo mājvietu Goa (starp citu, nelielā, britu koloniālā laika mantiniekiem piederošā b&b Vivenda dos Palachos rodams arī neliels stends/veikaliņš ar dizainera rotām). Savukārt pēdējā laika grandiozākais Logana Indijas projekts ir vērienīga instalācija nesen durvis vērušās Hyatt Regency viesnīcas lobijā Čenajā. Tā ir viens no 55 speciāli viesnīcai radītajiem mākslas darbiem, kuru autori ir dažādi indiešu un pasaules mākslinieki.

Tēmas