Soda, eļļa un pat aspirīns. 5 efektīvi līdzekļi pret blaugznām
Blaugznas ir nepatīkama problēma, kas var sagādāt neērtus brīžus.
2014. gada 9. janvāris, 07:15

Soda, eļļa un pat aspirīns. 5 efektīvi līdzekļi pret blaugznām

Jauns.lv

Blaugznas ir grūti uzveicama problēma, kas var tev sagādāt neērtus brīžus . Cēloņi tam dažādi, bet ir pavisam vienkārši veidi, kā ar šo nepatīkamo problēmu tikt galā.

Šo problēmu var uz laiku novērst ar pretblaugznu šampūniem, taču bez cēloņa noskaidrošanas blaugznas būs atpakaļ, tikko pārtrauksi to lietot. Kāpēc gan atkal un atkal maksāt par speciālajiem šampūniem, ja vari cīnīties pret blaugznām ar dažiem vienkāršiem līdzekļiem, kuri, visticamāk, jau atrodami tavās mājās?

Aspirīnu var lietot ne tikai galvassāpju remdēšanai. Ņem divas aspirīna tabletes, sastampā tās smalkā pulverī un pievieno tādam šampūna daudzumam, kas tev nepieciešams vienai mazgāšanas reizei. Paturi to matos vienu līdz divas minūtes, bet pēc tam izskalo. Tad izmazgā matus vēlreiz, taču šoreiz tikai ar šampūnu, lai matos nepaliek pulvera pēdas. Kā tas darbojas? Aspirīna sastāvā ir salicilāti, kas atrodami arī daudzos pretblaugznu šampūnos.

Lieto dabīgās eļļas, piemēram, kokosriekstu, mandeļu vai olīveļļu, lai galvas āda saņemtu nepieciešamo mitrināšanu un neveidotos blaugznas. Ūdens peldē uzsildi izvēlēto eļļu iemasē to galvā. Rūpīgi noklāj visu galvas mataino daļu! Aptin matus ar dvieli un ļauj eļļai iedarboties pāris stundas vai pat visu nakti. Lai šī procedūra būtu efektīva, tas jādara regulāri – reizi vienā vai divās nedēļās.

Tu droši vien zini, ka

etiķi

var lietot gan kulinārijā, gan mazgāt logus. Bet tas pasargās galvas ādu no zvīņošanās. Ieliec matos šampūnu, bet pēc tam sajauc puslitru ābolu etiķa ar tikpat  lielu daudzumu auksta ūdens. Lieto maisījumu, lai izskalotu no matiem šampūnu. Tikai uzmanies, lai tas neiekļūst acīs! Kad mati izžūs, pazudīs arī nepatīkamā etiķa smaka.

Iemasē galvas ādā

citrona sulu

un atstāj to uz 15 līdz 20 minūtēm, bet pēc tam izskalo. Vislabākos rezultātus iegūsi, ja darīsi to katru dienu. Citrons noņems matu kopšanas un ieveidošanas paliekas, kā arī novērsīs galvas kasīšanos, kas ir biežs blaugznu pavadonis.

Iespējams, tu esi lietojusi dzeramo sodu, lai atbrīvoties no nevēlamām smakām pieliekamajā. Taču vai zināji, ka dažas nedēļas lietojot to šampūna vietā tu varētu tikt vaļā no blaugznām? Tas ir vienkārši – ēdamkaroti sodas ierīvē galvas ādā un rūpīgi izskalo. Pēc vairākām nedēļām tava galvas āda ar jaunu sparu sāks ražot dabīgo tauku aizsargkārtiņu, kas neļaus skalpam tik ātri palikt atkal sausam.

Avots: Huffington Post. / Foto: All Over Press.