Recepte veselīgām vakariņām: lēcas ar dārzeņiem
Lēcas ir ne tikai vērtīgs produkts, bet arī viegli un ātri pagatavojams ēdiens. No norādītā sastāvdaļu daudzuma var pagatavot 4 porcijas, gatavošanas laiks - 25 minūtes. Māca Pusdienotāju kluba "Yummy" vadītāja Daiga Klipa.
Sastāvdaļas
300 g brūno vai zaļo lēcu
400 g zaļo zirnīšu (saldētu)
3 burkāni, sīki sagrieztu
3 seleriju kāti, sīki sagrieztu
1 sīpols, kapāts
2–3 ķiploka daiviņas, sīki kapātas
bunte pētersīļu lapu
pa nelielam burkānam, selerija kātam – buljonam
lauru lapa, smaržīgie pipari, citrona sula, sāls, pipari
Gatavošana
1. Vāri lēcas, pievienojot lauru lapu, dažus smaržīgo piparus, selerijas kātu, burkānu. Sāli pievieno tikai pašās vārīšanas beigās. Vārīšanas laiks atkarīgs no lēcu šķirnes, tāpēc pēc 10 minūšu vārīšanās pagaršo, vai nav gatavas.
2. Kamēr lēcas vārās, katliņā apcep sīpolu, ķiploku, burkānus, pievieno sāli, piparus, nedaudz citrona sulu un cukuru.
3. Sutini 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Pieber seleriju kātus, sutini vēl 3–5 minūtes, pievieno saldētos zaļos zirnīšus, vēl nedaudz pasutini.
4. Lēcas nokās, samaisi kopā ar dārzeņiem un pētersīļu zaļumiem. Pasniedz.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Rojs Maizītis