Redīsi ar ķimenēm ir ne vien oriģināls, bet arī gards un sātīgs pavasara ēdiens.
Ulmaņlaiku recepte: redīsi ar ķimenēm
Izrādās, ka redīsi labi sader ne tikai ar zaļumiem, bet arī ar riekstiem un ķimenēm. Ja šiem salātiem nepievieno vis eļļas mērci, bet gan kefīru, tad sanāk gards un sātīgs pavasara ēdiens.
Sastāvdaļas
1 buntīte jauno redīsu
1 naža gals saberztu ķimeņu
2 ēdk. sakapātu riekstu
sakapāti pētersīļi un dilles
Mērcei:
3 ēdk. eļļas
1 ēdk. medus
½ citrona sula
sāls
Redīsus sarīvē rupjās skaidiņās un samaisi ar ķimenēm, riekstiem, pētersīļiem un dillēm. Pagatavo mērci: rūpīgi sakul visus produktus. Mērci pārlej salātiem un izcilā.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Evija Trifanova/ LETA