Skulme labdarības akcijā krustmeitiņas Elzas ārstēšanai savāc teju 2000 eiro. FOTO
Liene Skulme labdarības vakarā pateicās ikvienam, kurš ieradies, un cer, ka jebkāda veida finansiālais atbalsts nāks par labu slimās brāļa meitas ārstēšanai.
2017. gada 8. marts, 13:20

Skulme labdarības akcijā krustmeitiņas Elzas ārstēšanai savāc teju 2000 eiro. FOTO

Jauns.lv

Šonedēļ sabiedrības dāma Liene Skulme rīkoja labdarības vakaru, lai vāktu līdzekļus savas brāļameitas ārstēšanai, kurai galvā ir atklāts audzējs. Vakara gaitā labdarības akcijā tika saziedoti teju 2000 eiro.

Labdarības vakarā varēja aplūkot un izsolē iegādāties dažādu mākslinieku darbus un citas interesantas lietas, kā, piemēram, basketbola bumbas ar Latvijas izlases basketbolistu autogrāfiem. Vienu no bumbām iegādājās uzņēmēja Marika Ģederte, kura aktīvi piedalījās izsolēs, un bumbu nosolīja par 100 eiro.

Portālam kasjauns.lv Ģederte teica, ka labdarības izsolēs uz summām nav jāskatās un nauda nav jāžēlo: „Viss taču notiek labdarības vārdā, lai palīdzētu,” uzsvēra Ģederte.

Tāpat par labu naudu tika izsolīta multimākslinieka Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa glezna, tās cena izsoles beigās sasniedza teju 200 eiro. Arī Ievas Bondares nelielā glezna tika izsolītas par gana augstu cenu - teju 300 eiro.

Pasākuma norises vietā sienas rotāja arī labdarības akcijas organizatores Lienes Skulmes gleznas, kuru sākuma cenas izsolē svārstījās no 10 eiro, taču kādu no viņas darbiem izsolē iegādājās par 300 eiro. Pasākumā netrūka arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kā, piemēram, dziedātāja Jenny May (Maija Stuģe) ar ģimeni, mūziķis Atis Zviedris jeb Flame ar draudzeni Aneti, dizaineris Gosh jeb Guntars Ošenieks un citi. Savukārt pasākuma vadītājs bija TV raidījuma Preses klubs vadītājs Aivis Ceriņš.

Šī mēneša sākumā Skulme Liene sociālajā tīklā facebook vērsās pie sabiedrības vērsās palīdzības: „Mana brāļa Jāņa un viņa sievas Gundegas ģimene, kurā aug divas meitas, ir ļoti aktīva, sportiska, pozitīva un inteliģenta. Visi četri nodarbojušies ar labiem panākumiem sporta dejās, meitas nodarbojas arī ar pludmales volejbolu. Taču pēkšņi dzīve apmetusi strauju kūleni. Manai mīļajai krustmeitiņai, 11 gadus vecajai meitenītei, galvā ir atklāts audzējs. Viena operācija jau ir aizvadīta, taču priekšā ir vēl ilgstoša ārstēšana - operācija, terapijas un citas nepatīkamas procedūras, kas prasa lielus līdzekļus, daudz spēka un izturība. Diemžēl Latvijā nav iespējams veikt visu nepieciešamo krustmeitiņas ārstēšanai, tāpēc mūsu ģimene, radinieki un draugi palīdzam kā varam, lai saziedotu līdzekļus, taču ar to nav pietiekoši.”

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders